Sådan tilbereder du en artiskok

For snart en del år siden spiste vi ofte artiskok hos nogle af vores venner, men jeg har egentlig aldrig prøvet selv at lave det. Da vi gik rundt i Meny i går eftermiddags havde vi dog lyst til en lidt-mere-middag og faldt over nogle flotte artiskokker, så det blev vi enige om at prøve af. Jeg måtte derfor have fat i min veninde omkring en opskrift, men det var super nemt at lave og smagte virkelig lækkert, så det må anbefales her.

Artiskok (4 personer)

  • 4 stk. artiskokker
  • salt
  • lidt citronsaft
  • rigeligt med smør

Skær det meste af stokken af og fjern evt. de yderste grimme blade. Man kan også klippe det øverste af alle de yderste blade, så det hele bliver lidt mere lækkert at se på, men det gjorde jeg ikke denne gang.

Bring vand i kog i en stor gryde og tilsæt salt og citronsaft.
Put artiskokkerne i gryden og lad dem koge ca. 25 min. under låg. Vandet må gerne bulderkoge.

Fisk dem herefter op og lad dem afdryppe på hovedet på et stykke køkkenrulle, så vandet kan løbe fra.
Skær stokken til, så artiskokken kan stå fint på en tallerken.
Server med rigeligt smør og ekstra salt.

Vi har også nogle gange fået en hjemmerørt krydderurte-dressing til og det er virkelig også lækkert. Bland fx friske finthakkede krydderurter med lidt olivenolie og rør det sammen med cremefraiche og salt og peber.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.