Peberkager

Vanessa og jeg bagte her i weekenden de første hold julekager i år og det blev både til en omgang julemandens knapper og en omgang peberkager. Førstenævnte er jo især Vanessa’s yndlingsjulebag som efterhånden er blevet en fast tradition for os i december, mens sidstnævnte var en førstegangsoplevelse som heldigvis endte virkelig godt.

Vanessa havde spurgt for nogle uger siden om vi i år ikke kunne bage “nogle af de julekager som man kan pynte”, så jeg gik i gang med at lede alle mine gamle juleopskrifter igennem, før jeg faldt over nedenstående. Udfordringen med denne opskrift var dog, at vi skulle bruge lang peber, som er en sødere form for peber, og det kunne jeg ikke lige finde i vores almindelige hverdagsbutikker. Derfor måtte jeg en tur forbi ASA-Spice butikken i Torvehallerne for at skaffe det, men jeg vil gerne indrømme, at kagerne helt sikkert var anstrengelserne værd 🙂

Peberkager (ca. 70 stk.)

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 1 æg
  • 15 g mørk sirup
  • 280 g mel
  • 2 tsk stødt lang peber (strøgne tsk, så de ikke bliver for stærke)
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk natron
  • Glasur af pasteuriseret æggehvide og flormelis

Først røres smør og sukker blødt, hvorefter man tilsætter æg og sirup.

I en skål ved siden af blandes mel, diverse krydderier og natron, som efterfølgende røres i smørblandingen.

Herefter æltes det hele godt sammen, hvorefter dejen skal trække i en tætsluttende beholder i køleskabet natten over.

Dagen efter rulles dejen tyndt ud, hvorefter kagerne stikkes ud som man selv ønsker. Peberkagerne hæver lidt under bagningen, så man må endelig ikke lave dejen for tyk.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 gr. i ca. 5-6 min.

Når de er helt afkølet kan man pynte dem med glasur.

Glasuren kan selvfølgelig laves helt normalt med vand og flormelis, men hvis man i stedet laver glasuren af æggehvider og flormelis er den nemmere at arbejde med, får en finere struktur og bliver mere hvid. Man skal dog huske, at glasuren skal være rimelig tyk, men dog stadig skal kunne sprøjtes ud af en sprøjtepose.

Lad til sidst glasuren størkne før peberkagerne lægges i en kagedåse.

NB! Hvis man ikke kan få fat i lang peber kan hvid peber være et fint alternativt. Det er dog ikke helt lige så sødt som lang peber, men heller ikke lige så stærkt som sort peber, hvorfor det vil være det bedste alternativt.

I næste weekend har vi snakket om at bage igen, men om det bliver jødekager, brunkager, pebernødder eller andet ved vi ikke endnu. Egentlig havde vi snakket om, at vi i år ikke ville bage så meget julebag, fordi ungerne med langt de fleste julesmåkager faktisk bedst kan lide købeversionen, men når nu december er over os, kan både Vanessa og jeg alligevel godt mærke at lysten til at stå i køkkenet hiver lidt i os.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.