Boganmeldelse: “Wallflowers”-serien af Lisa Kleypas

Jeg har de sidste par uger læst hele Wallflowers-serien og den fortjener virkelig en anbefaling herinde.

Det var faktisk lidt af en tilfældighed, at jeg faldt over forfatterinden Lisa Kleypas. På Instagram så jeg en (for mig ukendt) pige fra vist nok USA nævne en anden pige som havde lagt et billede op af et morgenbord fra en ferie. På det bord lå en bog som var skrevet af en Lisa Kleypas, som jeg aldrig havde hørt om, men som vakte min nysgerrighed. Pigen nævnte ikke bogen på sit billede, så om den var god eller dårlig sagde historien ikke noget om, men da jeg googlede forfatterinden kunne jeg læse flere gode anmeldelser verdenen over som gjorde at jeg blev nødt til at bestille én af hendes serier på biblioteket. Valget faldt på Wallflowers-serien, da den var den eneste, hvor alle bøgerne var hjemme. Så lang og kringlet vej til en god serie, kan man sige.

Overordnet handler serien om fire unge kvinder i det aristokratiske London i 1800-tallet. Af hver deres grund sidder de hver især som bænkevarmere til det ene bal efter det andet, hvor det mest af alt handler om at finde en passende ægtefælle. Til sidst beslutter de sig derfor for at slå sig sammen og iværksætte en plan for at finde dem alle en fordelagtig ægtemand én efter én.

Den første bog i serien “Sommernattens hemmeligheder” handler om Annabelle Peyton som sætter sig for at bruge sin skønhed og charme for at finde en velhavende ægtemand til hende og dermed redde sin familie fra fattigdom. Problemet er dog bare, at Annabelle’s mest charmerende beundrer er den mørke og farlige opkomling Simon Hunt. Han har gjort hende det klart, at han vil give hende uimodståelig nydelse, men ikke ægteskab, og det er hun umiddelbart ikke interesseret i. Hendes veninder ved også, at Simon er en upassende partner for hende, så de fortsætter derfor ægtemandsjagten, mens Annabelle må kæmpe for at modstå hans utænkelige, men samtidig fristende forslag.

 • Bogen er på 350 sider
 • Den blev udgivet i Danmark i juli 2014 af forlaget Pretty Ink
 • Originaltitel “Secrets of a summer night”

Den anden bog i serien “Efterårets luner” handler om Lillian Bowman, som er fra en meget velhavende amerikansk familie, men som er flyttet til London for at finde en passende ægtemand til hende og hendes lillesøster Daisy. Problemet for dem begge er deres lidt for frie amerikanske opdragelse, som ikke altid falder i god jord hos de engelske aristokrater. Til et bal møder hun Lord Marcus Westcliff, Londons mest eftertragtede ungkarl, og med hans til tider utålelige og snobbede facon er han nok den der forarges mest over Lillians dristige amerikanske facon. Alligevel drages de mod hinanden, men kan han tage en så åbenlyst upassende kvinde til sin hustru?

 • Bogen er på 336 sider
 • Den blev udgivet i Danmark i oktober 2014 af forlaget Pretty Ink
 • Originaltitel “It happened one autumn”

Den tredje bog i serien “Vinterens løfter” handler om den generte og sky Evie Jenner, som har udsigt til at arve sin døende fars formue, men som hendes tyranniske familie planlægger at franarre hende. Hun tilbyder derfor i desperation den skruppelløse skørtejæger Lord St. Vincent en uhyrlig plan; et fornuftsægteskab, så hun kan beholde sin arv og komme væk fra hendes vanvittige familie og han til gengæld kan få de penge han så hårdt har brug for. Evie opdager dog snart, at der bag St. Vincents egoistiske ydre gemmer sig en kærlig og omsorgsfuld mand, og han drages på sin side uimodståeligt af Evie’s skønhed og rene hjerte. Hun vil dog ikke bare være en af hans utallige erobringer. Hvis hun skal have ham, skal hun have ham helt, men kan han give hende det?

 • Bogen er på 314 sider
 • Den blev udgivet i Danmark i januar 2015 af forlaget Pretty Ink
 • Originaltitel “Devil in Winter”

Den fjedre bog i serien “Forårets gåder” handler om Daisy Bowman, lillesøsteren fra den velhavende amerikanske familie. Hendes magtfulde far gør hende klart, at hun snarligt må finde en passende ægtemand, og hvis ikke hun selv kan finde én, må hun gifte sig med den mand som faderen har udset, nemlig den hensynsløse og tilknappede Matthew Swift. Daisy er forfærdet, så hun beslutter sig for selv at finde en at gifte sig med, faktisk hvem som helst, bare for at undgå Matthew. Hun havde dog bare ikke regnet med, at Matthew besad sådan en charme.

 • Bogen er på 300 sider
 • Den blev udgivet i Danmark i april 2015 af forlaget Pretty Ink
 • Originaltitel “Scandal in Spring”

Den femte og sidste bog i serien “Jul på Stony Cross Manor” handler om Rafe Bowman, Lillian og Daisy’s bror, som kommer til London mhp. at indgå ægteskab. Han har selv på afstand udset sig en passende ægtefælle i Lady Natalie, da hun kommer fra en af de engelske aristokraters fornemme familier. Dette både for at styrke hans forretningsmæssige ambitioner, men også for at tilfredsstille faderens høje forventninger til ham. Alt dette ændres dog, da han møder Lady Natalies kammerpige Hannah. Hun får nemlig nogle følelser frem i ham, som han ikke anede eksisterede, og sammen med både Annabelle, Lillian, Evie og Daisy må han derfor vælge hvilken form for fremtid han vil have.

 • Bogen er på 210 sider
 • Den blev udgivet i Danmark i november 2017 af forlaget Pretty Ink
 • Originaltitel “Wallflowers Christmas”

Hele serien er skrevet af den amerikanske forfatterinde Lisa Kleypas, som skrev sin første roman som 21-årig og som sidenhen er blevet en succesfuld New York Times-bestsellerforfatter. Hun skriver historical romance og er en af de bedste inden for genren.

Jeg skal i hvert fald helt klart læse flere af hendes romaner. Hun skriver både malerisk og fængende, og hvor handlingen både er romantisk, morsom og spændende. En klar vinder for mig.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.