Pebernødder

I dag har været en af de gode dag. Jeg har arbejdet hjemme og fået en masse for hånden, nået i fitness og trænet en times tid, samt været i Waves med tøserne. Vi skulle nemlig både have styr på de sidste julegaver, have indkøbt små gaver til nogle forskellige pakkelege vi skal deltage i, og vi skulle hente en skijakke til min mand, som han havde bestilt hjem. Så selvom det har været en stille dag pga. min hjemmearbejdsdag har det samtidig været en rigtig produktiv dag og det er fantastisk. Nu mangler vi kun et par dage før juleferien kan starte og det begynder at ligne noget med alle vores gøremål. Juhuu, christmas here we come!

Hvordan med jer, er I også så småt ved at få styr på alle juleforberedelserne?

Her i weekenden bagte Vanessa og jeg (igen) et par portioner julesmåkager og det hele blev en stor succes, især disse pebernødder, så dem må jeg dele med jer. De blev søde, friske og sprøde, så en stor anbefaling herfra.

Pebernødder 

  • 250 g hvedemel
  • 125 g smør
  • 50 g brun farin
  • 0,5 tsk hjortetaksalt
  • 2 tsk pebernøddekrydderi
  • 1 tsk revet citronskal
  • 1 dl mandelmel
  • ca. 0,5 dl vand

Smuldr mel og smør, og bland brun farin, krydderier, revet citronskal og mandelmel i.

Saml dejen med vand, og rul dejen til fingertykke pølser, som deles i cm-store stykker og rulles til små kugler. Læg dem på en bageplade med bagepapir.

Tænd ovnen på 200 gr. og bag pebernødderne på midterste rille i ca. 15 min. til de er lysebrune.

Afkøl til sidst pebernødderne, før de lægges i en lufttæt beholder.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.