Det lille julepyntede hjem

Jeg er typen der helt klart synes, at julepynt i december er hyggeligt, men jeg er på ingen måde til et overpyntet hjem med nips over det hele!

Jeg har gennem årene anskaffet os en del julepynt, ikke meget, men det er nok alligevel blevet til et par kasser eller tre, som står på loftet. Min mand blander sig ikke det store i julepynten, men det gør til gengæld vores tøser. De har begge en mening om hvad der skal ned hvert år eller ej. Traditionen herhjemme er nemlig, at vi hver weekend op mod december henter det pynt ned, som vi lyster skal pynte den jul, men det er faktisk sjældent at vi har al pynten nede på én gang.

Sædvanligvis laver vi en juledekoration til spisebordet, har en adventskrans med silkebånd på halvmuren mod køkkenet, har en kurv stående på gulvet med alle kalendergaverne, har ungernes julestrømper hængende enten et sted i stuen eller på ungernes døre, har et par kagedåser stående med julesmåkager, og derudover pynter op med lidt nisser, stjerner og andet julepynt i vindueskarme, på lamper, på reoler eller måske på gulvet. Ikke for meget, men heller ikke for lidt.

De sidste år har tøserne også bygget hvert deres brunkagehus, som får lov til at stå og pynte resten af december. I år løb vi dog tør for flormelis, da de pyntede dem, så de er lidt mere barre end de plejer, og Vanessa’s hus fik hurtigt lidt fundamentsproblemer, så det er blevet en anelse skrøbeligt. Men men men… alt hvad der er hjemmelavet har dog stadig sin charme, synes jeg.

I år har vi valgt at købe et juletræ allerede i midten af december. Normalt plejer vi først at sætte juletræet ind i juledagene, men det giver så meget hygge med sådan et træ, så vi har i år prøvet at købe en juletræsfod med plads til vand. Det siges at skulle holde på grannålene, så træet kan holde nogle uger længere uden at tabe alt for mange nåle, så det skal selvfølgelig prøves.

Hver dag når jeg arbejder hjemme, starter jeg dagen med at tænde en masse stearinlys i stue og køkken, laver mig en kop kaffe, og sætte mig godt til rette midt i al julepynten. Det er knageme da hygge, synes jeg.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.