Hvad glæder jeg mig til i november

Jeg har været på arbejde i dag og selvom det egentlig ikke er ensbetydende med weekend for mig, har det stadig været en god dag og jeg føler virkelig, at jeg har fået noget for hånden. Manden har, og stadig gør, brugt tiden på at lave videre på hans nye gamle bil, og ungerne har bare sovet længe og set Netflix imens, så sådan en lørdagsarbejdsdag er på mange måder faktisk slet ikke spildt. I aften skal vi hjem til nogle venner med et andet vennepar og alle børnene, og vi glæder os ekstra meget, fordi det er så lang tid siden vi sidst har mødtes, så det må siges at være én af de gode lørdage af slagsen.

Før jeg går videre til mine forventninger til næste måned, må jeg også hellere lige se nærmere på om denne måneds forventninger egentlig er blevet indfriet: Vi havde den skønneste lille mini-efterårsferie, hvor vi både nåede ind forbi København og shoppede lidt, samt var kulturelle med et besøg i Marmorkirken, og hvor vi nåede forbi min kusines campingvogn til en god omgang overnatningshygge. Derudover havde vi den bedste gourmetaften med virkelig lækker mad, gode vine og super hyggeligt selskab, tøserne har nået at lave græskarhoveder og vi har så småt klargjort haven til den kommende vinter. Vi mangler dog stadig at få skiftet det hegnsfag som Savannah kørte igennem i sommers på vores græsslåmaskine (!) og jeg har endnu ikke fået plantet nogle krukker med lidt efterårsplanter.  Det pynter ellers så fint i den ellers kedelige have, så det punkt må blive rykket til den kommende måned, tænker jeg.

Mine forventninger til november: 

  • At nyde de sidste fine efterårsfarver, før alle bladene er faldet af træerne og vinteren for alvor er over os
  • At farve Savannahs hår lyst. Hun er jo leverpostejsfarvet (hedder det mon mørkeblond?) af natur, men hun drømmer om en lysere manke, så det har jeg sagt ja til at prøve af på gør-det-selv-niveau
  • At spise and på Mortens Aften. Det er en tradition som jeg er vokset op med, men som ikke rigtig siger min mand noget specielt, så hvert år prøver jeg at gøre lidt ekstra ud af det for at få ham overbevist. I år har vi planer om at tage forbi min far til andesteg og med hele svineriet som tilbehør, så det skal nok blive hyggeligt
  • At finde en god serie, som vi kan bingewatche i dagevis. Aftnerne bliver jo mørkere og sofaen trækker mere og mere, så hvad er bedre end en god kop kaffe og at trykke play på en god serie, mens man kryber ned under sit tæppe i sofaen? 
  • At så småt starte op på lidt juleforberedelser. Jeg er dog ikke typen som pynter hele huset op flere uger før december, da jeg synes at noget af det magiske forsvinder ved julen, hvis man forlænger perioden alt for lang tid. Dog starter jeg næsten altid op med de første julegaveindkøb og planlægningen af ungernes julekalender nogle uger før december og det er også hyggeligt nok
  • At gøre nogle gode indkøb på Black Friday! Jeg er selvfølgelig helt med på, at det ikke er i orden med al det overforbrug man kan blive twistet ind i på sådan en dag, men når man kan spare penge på fx sine julegaver, kalendergaver eller nye vinterstøvler, noget man alligevel skulle ud og investere i, kan jeg kun bukke og neje og sige ja tak til konceptet
  • At mødes med min mands familie til en ny tradition: Familiehygge-middag med kun de nærmeste inkl. børn og svigerbørn. Min svigerinde har nemlig spurgt om vi ikke skulle begynde at mødes et par gange om året til en omgang hygge kun med dem, os, vores børn og svigerbørn samt bedsteforældre, og det kan vi bestemt kun tilslutte os hyggen af
  • At læse “Små påsatte brande” færdig, som jeg endelig har fået tilbage fra biblioteket. Det var nemlig én af de bøger fra i sommers, som jeg blev nødt til at aflevere tilbage, før jeg blev færdig med den. Og nu små fire måneder senere kan læse videre i…
  • At fejre Masavas fødselsdag på selve dagen med et stort kødben eller andet hundelækkert – i stedet for dagen efter selve fødselsdagen som sidste år, hvor vi kom til at glemme hendes fødselsdag

Nu må jeg hellere til at gøre mig klar til vores middag senere. Manden er lige kommet ind ad døren, så mens han smutter i bad, kan jeg måske lige nå at lægge mig 10 min. på sofaen og slappe lidt af. Ha’ det godt så længe, alle sammen!

***
Jennie Tronier


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.