Jeg har gennem flere år lavet hjemmelavet pesto herhjemme, men jeg har aldrig lavet den med valnødder før vores gourmetaften i forrige weekend. Jeg plejer at bruge pinjekerner, men denne med valnødder blev så god, at jeg synes, at opskriften skal deles.
Pesto med basilikum og valnødder
- 80 g valnødder
- 1 bundt basilikum
- 1 fed hvidløg
- 1,5 dl olivenolie
- 50 g parmesanost
- salt og peber
- evt lidt frisk citronsaft
Bland alle ingredienser, undtagen olien, i en skål eller blender og blend dem, mens olien tilsættes lidt efter lidt. Blend indtil den ønskede konsistens.
Smag til med salt og peber samt evt. lidt frisk citronsagt.
Hvis man ønsker en mere grøn pesto end denne, kan der tilføjes mere basilikum. Og hvis man ønsker en mere sød smag af valnødderne kan disse ristes på en varm pande inden de blendes.
Pestoen kan spises som dip til fx grøntsager, til grissini, på brød eller i sandwich, wraps eller pastaretter.
Den skal opbevares på køl, gerne tildækket med lidt ekstra olie, og kan holde sig i ca. en uges tid.
***
Jennie Tronier