I lørdags, da vi havde gourmet aften for vores venner, havde jeg bagt grissini til vores velkomstdrink.
Jeg bagte dem allerede om fredagen, og det var måske lidt en begynderfejl, for selvom de på ingen måde var dårlige lørdag, var de alligevel bedst om fredagen. De første timer havde de lidt mere kant, synes jeg, og det klædte helt klart den lidt tørre snack. De fik dog alligevel en masse ros om lørdagen, så hvis tiden er knap på selve dagen, kan de stadig sagtens bages dagen før.
Opskriften er set hos louiogbearnaisen.dk.
Grissini (24 stk.)
- 25 g gær
- 1,5 dl lunken vand
- 1 tsk salt
- 2 tsk sukker
- 1 spsk olivenolie
- 1 æggehvide
- 300-325 g hvedemel
- Drys med flagesalt, peber eller rosmarin
- Evt. kan parmesan ost tilsættes dejen
Smuldr gær ud i en skål med vand og rør det ud.
Tilsæt salt, sukker, olie og æggehvide. Hvis man ønsker parmesan eller andet smag i dejen, skal det tilsættes her.
Kom derefter melet i lidt af gangen, mens dejen æltes smidig og glat.
Sæt nu dejen til hævning i en times tid under et viskestykke, før den æltes godt igennem igen og deles i 24 stykker.
Rul hvert stykke ud til en tynd pølse og twist den et par gange, før den lægges på en bageplade med bagepapir.
Pensl til sidst med vand og drys med dit favorit drys – jeg brugte alle tre ingredienser.
Bag dem ved 180 gr. (alm. ovn) i ca. 20-25 min.
Lad dem derefter afkøle på en bagerist, før de er klar til at indtage.
***
Jennie Tronier
One thought on “Hjemmelavede grissini”