Årets adventsdekoration

Vi har i weekenden pyntet lidt op til jul. Traditionen er herhjemme, at vi i den sidste weekend i november henter julepynten ned fra loftet, pynter op med de sædvanlige nisser og lysestager, hænger en mistelten op i køkkenet og laver nogle forskellige dekorationer. Vi plejer at lave en stor adventsdekoration til vores spisebord, en adventskrans til vores halvmur mellem køkken og stue, samt en lidt mindre dekoration til vores gang, og sådan blev det også i år. Den eneste forskel i år fra sidste år var at Vanessa var den eneste af ungerne som havde lyst til at deltage i julepyntningen. Jeg prøver derfor at nyde hendes hjælpe/jule-iver endnu mere, da jeg ved, at den nok desværre er på lånt tid.

Alle tre dekorationer er altid lidt forskellige. Det kan være at farvetemaet et år kun er guld, det kan være at der kun bruges gran eller der er enebær på dem alle, eller det kan være at der bruges de samme slags nisser på alle tre. Hovedtrækkene i den store adventsdekoration er dog altid noget grønt, noget pynt og noget duft, samt et stort lys der kan brænde i mange timer.
Jeg har for nogle år siden købt et stort fad til formålet. Det er af plastik, da det skal kunne tåle lidt af hvert, så hvert år bliver det vasket af og sat på loftet indtil næste jul nærmer sig.

I år blev den store adventsdekoration skabt med både gran, husløg, kogler, sukkeræbler (falske), lidt forskellige dyr og en masse dufteting som fx anis og kanelstænger. Og lyset blev allerede tændt samme aften, da Vanessa bestemt mente, at det kunne man godt. Det er jo snart december.

***
Jennie Tronier

One thought on “Årets adventsdekoration

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.