Året der gik 2017

Jeg er jo ret glad for tilbageblik, både at mindes alt det gode, så jeg føler, at jeg oplever det hele endnu engang, men også alle de små hverdagsting og de mindre gode oplevelser, da de jo også er med til at forme vores liv. Jeg tænker derfor at kigge lidt tilbage på året der er gået. Hvad har vi brugt året på? Hvad har været godt? Hvad har været mindre godt? Hvilke fester, sammenkomster, ture har vi oplevet? Og hvad har vi fx nået af vores to do´s herhjemme?

Hvilke sammenkomster har vi været en del af i 2017

Året 2017 må siges at have været et travlt år i vores lille familie i forhold til fester og fejringer. Den helt store fest for mit eget vedkommende må være min egen 40-års fest, hvor der blev danset til den lyse morgen. Jeg er egentlig ikke speciel glad for at være midtpunkt, men alligevel er det altid rart at blive fejret og kunne mærke en masse kærlighed i min retning. Det er derfor bestemt en fest jeg ser tilbage på med et smil på læben.

Derudover fik vi både fejret min fars 70 års fødselsdag, da Max fyldte de vigtige 16 år, to fantastiske konfirmationer, to barnedåb (hvordan siger man egentlig det i flertal?) og en hel del 40 års fester. Helt fantastisk det hele.

Hvad har vi derudover oplevet af gode ting i 2017

Det helt store højdepunkt for os i året der er gået må være ankomsten af min lille skønne niece Regitze. Tænk at få lov til at opleve sin bror blive far, mens vi andre i familien blev faster, farfar, onkel, fætter og kusine. Det var knageme stort og en helt speciel kærlighed, som ikke kan beskrives.
Derudover gik Max ud af folkeskolen og startede efterfølgende i gymnasiet. Det er jo for vildt, når ens børn bliver så store, og det fylder selvfølgelig én med stolthed, når de tilmed gør det godt. At han i samme tidsrum også bestod sin graduering til gult bælte i ju-jutsu er jo kun med til at gøre os endnu mere stolte.

Af kulturelle indslag har vi set en del af Danmark sidste år pga. vores campingvogn og flere weekendture. Det er både blevet til en tur til Hanstholm og opleve bunkermuseet, oplevet den smukke jyske ø Mors, udforsket både Marielyst og Karrebæksminde, gået mange ture i den smukke by Præstø, og faret vild i Kalvehave Labyrintpark.
Vi har også oplevet både Bakken, Jesperhus og Tivoli, sidstnævnte hvor Savannah har danset på Plænescenen, vi har set Vanessa optræde i Cirkus Baldoni, spist flere dejlige frokoster i både København, Køge og Skovshoved, travet skove og strande tynde med Masava, besøgt min fars sommerhus på Lolland, været på photoshoot i Dragør, samt blevet interviewet til ugebladet Hendes Verden.

Af huslige to do´s har vi fået bygget vores pool op igen (dog mangler der stadig en del arbejde, før det bliver en “rigtig” pool igen), og vi har fået fjernet et gammelt hegn i haven, så haven er blevet åbnet mere op.

Hvilke ferier har vi fået lov til at opleve i 2017

Vi har som sagt oplevet en del weekendture i det danske land i året der er gået. Det er både blevet til campingpladserne Jesperhus, Marielyst, De hvide svaner og Feddet. Sidstnævnte med en efterårssæsonplads, som virkelig var et hit for os. Og jeg var med mine kollegaer i sommerhus i Kulhuse.

Derudover har vi været så heldige at opleve de smukke hovedstader Berlin og Prag, været på skiferie i Tauplitz i Østrig, og været på et fantastisk road trip gennem Tyskland, Frankrig, Monaco og Italien.

Til sidst har Hr. Jørgensen både haft mulighed for at opleve det sydlige Grønland og England, mens Savannah har været på Bornholm med klassen.

Hvad har vi oplevet af mindre gode ting i 2017

Heldigvis har vi ikke oplevet de store uheld eller sorger i året der er gået. Det eneste jeg umiddelbart kan huske må være Masava´s mystiske anfald for et par uger siden, som jeg må indrømme stadig sidder lidt i mig. Ellers husker jeg egentlig kun tilbage på året der er gået med positive tanker. Heldigvis.

Nu venter der et nyt år med forhåbentlig en masse nye og gode oplevelser. De tanker vil jeg fortælle lidt mere om i et andet indlæg, samt jeg vil fortælle lidt om årets bedste bøger og årets bedste film og serier på et andet tidspunkt. Kan I nu nyde årets første reelle hverdag lidt endnu. Ugen er jo egentlig lige startet, men alligevel er det allerede onsdag i morgen. Det kan da kun blive en god uge ik?

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.