Yndlingskagen Rasmus

IMG_5270

Kender I det med, at hvis man spørger ungerne om hvad de gerne vil have at spise, så svarer de ofte de samme ting, fordi det er yndlingsretterne. Sådan har vi det med denne kage. Det er oftest den som bliver delt ud i ungernes klasse, den vi bager som snack i weekenderne eller den der bliver serveret til diverse sammenkomster.
Den er bare et HIT!

Jeg fik opskriften engang for mange år siden af en ekskærestes mor. Det var også den hun ofte bagte, og jeg fik hurtigt en svaghed for den kage. Dengang spurgte jeg hende, hvorfor kagen egentlig hed Rasmus, og det vidste hun faktisk ikke. Hun havde vist også bare fået opskriften af én. Nogle siger dog, at den minder lidt om en krydder-/kanelkage, men den er lige en tand mere snasket, hvis man spørger mig.

Rasmus kage (til lille bradepande)

  • 400 g mel
  • 400 g sukker
  • 2 tsk natron
  • 4 tsk kanel
  • 125 g smeltet margarine
  • 1/2 liter kærnemælk

Det hele røres sammen. Dejen hældes op i en bradepande, som er smurt med margarine og drysset med mel.
Bages ved 200 g. i varmluftsovn i ca. 40-45 min.
Køles af inden nedenstående glasur smøres på.

  • 250 g. flormelis
  • 2 tsk vanillesukker
  • 1 spsk mørk kakao
  • 3-4 spsk varm stærk kaffe
  • 3-4 spsk smeltet margarine

De tørre ingredienser røres sammen i en skål, hvorefter man lidt efter lidt hælder varm kaffe og lidt smeltet margarine ved indtil man får den rette konsistens. Dette røres glat og smøres ud over kagen.

Server kagen alene eller til en kop god kaffe.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.