Weekendtur i fantastiske Berlin

Vi har tilbragt weekenden i den fantastiske by Berlin sammen med vores venner.

For snart mange år siden kiggede Hr. Jørgensen og jeg hinanden dybt i øjnene og aftalte, at hvis vi skulle holde ægteskabet ved lige med børn involverende, skulle vi mindst én gang årligt tage afsted på weekend og lege kærester. Det har vi dog ikke helt overholdt hvert år, men vi har alligevel været gode til engang imellem at tage afsted, nogle gange alene og nogle gange sammen med nogle venner, nogle gange til vores egen hovedstad til middag og overnatning og andre gange til andre byer rundt omkring i Europa. Fantastisk deal, hvis man spørger mig.

Denne gang faldt turen altså på Berlin (igen igen – vi elsker den by), hvor vi igen fik værelser på det fantastiske hotel The Westin Grand. Vi brugte dagene på at se lidt forskelligt kulturelt, spise en masse god mad, opleve de hyggelige julemarkeder, drikke lidt drinks og bare grine og more os.

Mænderne ville (selvfølgelig) gerne se Meilenwerk, som er nogle flotte gamle toghaller, hvor både nye og gamle biler er udstillet samt hvor der arbejdes på speciel biler. Nu er jeg jo ikke den store bilentusiast, hvis jeg skal være helt ærlig, men omvendt kan jeg godt lide, når der er kræset om detaljerne, og det var der virkelig på både nogle af bilerne og på selve bygningerne.

Det hører sig selvfølgelig også til (i december) at besøge nogle af byens julemarkeder. Vi var derfor lidt rundt forskellige steder i byen og opleve stemningen samt prøvesmage deres glühwein, som faktisk i den grad er godkendt.

Vi besøgte både julemarkedet på Europa Center (på Breitscheidplatz ved Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, også kaldet Pudderdåsen og Læbestiften), julemarkedet på Alexanderplatz og julemarkedet ved Gendarmenmarkt. Alle tre hyggelige steder, men markedet ved Gendarmenmarkt oplevede vi om aftenen og på det tidspunkt er stemningen bare lidt mere speciel.

Derudover oplevede vi både shoppingbydelen omkring Kurfürstendamm, inkl. shoppingcenteret KaDeWe, hvor der var ufattelig mange mennesker

Forbundsdagens hovedsæde Reichstag, både indefra og udefra, hvor vi hjemmefra havde bestilt brunchbord på restaurant Käfer, som ligger ved siden af bygningens kuppel på taget

Og flere forskellige kulturelle steder i byen, som fx East Side Gallery.

Berlin er virkelig så spændende en by, både pga. al den historie, men også pga. den gode stemning, de hyggelige steder og de store kontraster mellem nyt og gammelt. Jeg tænker at lave et særskilt indlæg – eller to – omkring både seværdigheder og spisesteder i Berlin, da der er så meget spændende at se, opleve og spise i byen og det derfor vil fylde for meget her.

xxx
Jennie Tronier

One thought on “Weekendtur i fantastiske Berlin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.