Weekendtur i den smukke by Prag

Vi er i dag kommet hjem fra vores årlige kærestetur til en storby i Europa. Som jeg tidligere har fortalt, har Hr. Jørgensen og jeg engang aftalt, at vi minimum én gang om året skal tage afsted på tur sammen, uden børn, for at holde vores forhold i live. Der kan godt gå lidt for meget hverdag i et forhold, især med børn, så det er vores modspil til bl.a. forældrelivet.

De sidste flere år har vi været i Berlin i december, vi StorElsker den by, men i år havde vi lyst til at prøve noget nyt. Valget stod denne gang mellem Wien og Prag; to byer vi aldrig har besøgt og to byer som skulle have nogle fine julemarkeder, når nu det var en decembertur vi skulle på. Nogle af vores venner ville rigtig gerne med os, og de ville helst til Prag i Tjekkiet, hvorfor vi endte med at vælge den destination.
Vi boede på Grand Majestic Plaza, som ligger i den gamle bydel, og vi brugte dagene på at gå byen tynd, spise en masse god mad, opleve de hyggelige julemarkeder, drikke øl og drinks, og bare grine og more os.

Julemarkedet på Staromestske Namesti, den gamle bydels plads, er super fint og hyggeligt. Vi var der både om dagen og om aftenen, og lysene og stemningen om aftenen var helt speciel. Desværre fik vi dog aldrig smagt klassikeren Trdelnik, en traditionel tjekkisk kage, som bliver rullet op på en pind og grillet, hvorefter den rulles i sukker og mandler. Det må blive næste gang vi besøger byen.

Området omkring floden Vltava (Moldau på tysk) er virkelig hyggeligt, hvor byens vartegn Karlsbroen også findes. Floden skiller byen i to med bl.a. den gamle bydel på den ene side og området omkring byens slot på den anden.

Prag er virkelig en flot by med en masse fine og gamle bygninger. Som én af de eneste storbyer i Europa blev byen ikke bombet under 2. verdenskrig, hvorfor mange bygninger er bevaret den dag i dag.

Man kan købe store og billige øl i byen. Jeg tror, at vi gav højst 40 d.kr. for 1 liter øl – og så er tjekkisk øl endda virkelig godt.

Den smukke Týnkirke knejsede flot og majestætisk over byen og lignede nærmest et spøgelsesslot om aftenen. Meget imponerende bygning, hvis man spørger mig.

Vi havde hjemmefra booket bord på to forskellige restauranter til om aftenen, men om dagen spiste vi, hvor vi lige kom forbi. Det blev derfor til både en Michelin-restaurant, byens bedste bøfrestaurant, typiske tjekkiske mellemmåltider, en italiensk restaurant og en shawarma grillbar. Alt sammen virkelig lækkert og samtidig i den grad til at betale i forhold til danske priser.

Alt i alt er Prag virkelig en smuk og imponerende by, som vi bestemt ikke er færdige med. De små tre dage vi var i byen var på ingen måde nok for os, der er både en masse kulturelt vi ikke har oplevet, en masse restauranter vi ikke har besøgt og en masse klassiske retter vi ikke har smagt. Næste gang skal vi måske tage derned om sommeren, da jeg tænker, at byens stemning helt automatisk lægger op til fortovscafeer og spisen ude, men omvendt enhver sæson er vist vellykket til så fin en by.

Jeg tænker at lave et særskilt indlæg omkring seværdigheder og spisesteder i Prag, da det vil fylde alt for meget her.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.