Vores besøg (indtil videre) i støvlelandet

Jeg er lidt i feriestemningsmood (surprise, for hvornår er jeg ikke det…), så jeg tænkte, at jeg vil lave en lille update på de steder i Italien vi tidligere har besøgt.
Vi E L S K E R Italien og har været i landet utalrige gange. Deres mad, deres gæstfrihed, landets charme og stemning er åbenbart lige os. Vi har både besøgt landet om sommeren, vinteren og efteråret, boet på hotel, campingplads og privat. Vi har været i følgende regioner:

EMILIA-ROMAGNA
(Boet i byen Punta Marina)
På en af vores første bilferier sammen, gik turen til Punta Marina, en lille strandby ud til Adriaterhavet. Det var i 2004. Max var 3,5 år og Savannah kun 2 måneder. Vi var afsted med nogle venner, og vi nød alle turen i fulde drag. Vi kørte derned i bil. Max sad selvfølgelig i autostol og Savannah lå i sin lift hele vejen. Det fungerede perfekt.
To år senere tog vi tilbage til området med et andet hold venner, og den ferie var bestemt lige så skøn.
I området besøgte vi byerne Bologna (en hyggelig storby kendt for sin bolognese) og Maranello (kendt for sin Ferrari fabrik og test driving) samt forlystelsesparken Mirabilandia (som klart kan anbefales, især pga. én af de vildeste rutschebaner i verden). Vi var også forbi det hyggelige lille særskilte land San Marino.

IMG_0345

IMG_0131

LAZIO
(Boet i hovedstaden Rom)
Vores bryllupsrejse (selvfølgelig uden børn, dog var jeg gravid med Vanessa og havde ufattelig meget kvalme) i 2007 gik bl.a. til Rom. Her boede vi lige ud til Trevi-fontænen, og vi besøgte også både Colosseum, Forum Romanum, Palatinerhøjen, Pantheon, Den Spanske trappe, Castel Sant´Angelo, Piazza Venezia, Vatikanstaten (som jo egentlig er et særskilt land) og meget andet. Helt klart en by vi gerne vil besøge igen.

Fotos til blog-007

IMG_0419

Fotos til blog-005

LOMBARDIA
(Boet i byen Milano og ved Gardasøen i byen Padenghe sul Garda)

Under vores bryllupsrejse i 2007 var vi også forbi Milano. Vi var der egentlig mest for at se Formel 1 på Monza (we love that shit!), men vi fik også set lidt af millionbyen. Vi så bl.a. domkirken Duomo di Milano og shoppingarkaden Galleria Vittorio Emanuele II, men det jeg nok mest husker for selve byen var en aften, hvor vi skulle ud og finde lidt aftensmad. Vi endte på et lille hyggeligt sted i en sidegade nær vores hotel, hvor der var proppet med de lokale. Her fik vi nogle af de bedste pizzaer vi nogensinde har smagt og chilisalsaen var ekstraordinær. Den aften glemmer jeg aldrig.

IMG_0570

IMG_0780

Derudover har vi været i byen Padenghe sul Garda i 2014, hvor vi boede på hotel Le Terrazze sul Lago. Vi var på roadtrip gennem Europa og nogle af vores venner campede ved Gardasøen. Jeg har engang været ved Gardasøen som barn, men ellers er det ikke et område vi som sådan har besøgt, så når nu muligheden bød sig, kunne vi lige så godt prøve det et par dage. Byen Padenghe sul Garda er smuk og ikke så turistet (som mange andre steder ved Gardasøen), men for at være ærlig så var området ikke lige os. Vi er mere til det autentiske uden for mange turister.

IMG_2116

TOSCANA
(Boet på den italienske rivera i byen Lido di Camaiore)

På vores roadtrip i 2014 endte vi på Hotel Bacco i byen Camaiore. Det er et super hyggeligt hotel med god service og fantastisk mad. Vi var der sammen med et hold venner, hvor vi fik tre værelser. Et til alle ungerne og et til hver af de voksne.
Byen Lido di Camaiore er især kendt for sine lange, brede sandstrande, en promenade med en masse restauranter, butikker og små boder, samt en lang mole ud i vandet, hvor man kan nyde en kop kaffe, mens man har den mest fantastiske udsigt over stranden og landet.
I Toscana har vi derudover besøgt Pisa med det skæve tårn (husk at bestille billet hjemmefra, hvis I ønsker en tur op i tårnet, da der er meget lang kø) og Lucca (en hyggelig by omkranset af store befæstningsmure i en cirkel omkring hele byen).

Fotos til blog-001

IMG_2209

Fotos til blog-006

UMBRIA
(Boet i byerne Deruta og Bettona samt ved Lago Trasimeno)

I 2009 holdt vi jul i en lille hyggelig landsby Deruta i Umbrien. Byen ligger på toppen af et højdedrag, og vi boede i to sammenlagte lejligheder med udkig over området. Vi mødte et dansk/italiensk par, som fortalte os hvordan de lokale holder jul. Den prøvede vi derfor af med en klar suppe med tortellini til forret, fyldte duer med kartofler og sovs til hovedret (italienere spiser salat til, men mænderne ville hellere have det sædvanlige hos os) og en italiensk julekage panettone til dessert. Det smagte himmelsk.
Derudover besøgte vi på den tur byerne Perugia, Ponte San Giovanni, Assisi, Trevi og Santa Maria degli Angeli (med den smukke kirke af samme navn som byen).

IMG_7718

Fotos til blog-004

I efteråret 2010 var vi i byen Bettona, hvor vi boede på den smukkeste olivenfarm. Vi var meget sammen med vores italienske venner, som både tog os med til et lokalt bal, med hjem til en italiensk bondefamilie, med ud til en masse lokale restauranter og med til områdets vin-stolthed Montefalco.

Fotos til blog

IMG_9003

Fotos til blog-002

IMG_0135

I sommeren 2011 var vi i byen Magione ud til Lago Trasimeno, hvor vi boede på hotel Le Tre Isole. Vi besøgte både byerne San Feliciano, Torricella, Monte Colognola, Castiglione del lago og Citta della Domenica, samt universitetshospitalet Santa Maria Misericordia i Perugia. Savannah blev desværre akut opereret med en perforeret blindtarm. Hun var 7 år, personalet snakkede ikke særlig godt engelsk, og det var ikke en særlig sjov oplevelse for nogle af os, snarere tværtimod.

Fotos til blog-008

IMG_0304

Fotos til blog-003

VENETO
(Boet i byen Caorle)

I sommeren 2008 var vi på campingpladsen San Francesco med tre andre vennepar. Max var 7,5 år, Savannah fyldte 4 år dernede og Vanessa var 3,5 måned. Vi boede hver især i nogle små feriehuse ved siden af hinanden ud til en stor græsplæne, og ungerne storhyggede sig konstant med alle de aktiviteter der foregik.
Vi besøgte bl.a. Bibeone og Venedig på den tur.

IMG_4062

Fotos til blog

IMG_4078

Dvs. ud af 20 regioner i Italien har vi kun besøgt de seks. Det må betyde, at vi slet ikke er færdige med landet, heldigvis, og forhåbentlig får vi sat kryds ved flere oplevelser i Italien, når vi drager sydpå i juli. Jeg glæder mig allerede.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.