Virkelig gode snobrød

Savannah har i dag været hos en plastikkirurg og fået fjernet hendes cyste i tindingen. Det holdt lidt hårdt for hende, for hun var nervøs for bedøvelsen, ikke så meget for selve snittet, men bedøvelsen havde hun hørt skulle gøre lidt ondt. Hun klarede det dog super fint og bagefter synes hun egentlig slet ikke, at det var så slemt.

Historien omkring den cyste tror jeg egentlig aldrig, at jeg har fortalt, men for ca. et halvt år siden begyndte der fra den ene dag til den anden at vokse en mærkelig hård knop i den ene tindingenregion på Savannah. Vi troede egentlig først, at det var en lidt genstridig bums, men ligegyldigt hvor meget hun pressede, trykkede eller stak voksede den sig bare større og større. Vi gik derfor til lægen efter nogle uger, som henviste videre til en hudlæge (hvor der var en del ventetid) og som henviste tilbage til vores egen læge, som skulle henvise videre til en plastikkirurg (hvor der også var en del ventetid). Hudlægen sagde, at han mente, at det var en tilforladelig cyste, men da den generede hende, fordi den sad lige i hårkanten, syntes han bestemt, at den skulle fjernes, hvorfor en plastikkirurg skulle involveres. Det var en lidt lang proces over en del måneder, som kun bevirkede at cysten fik lov til at vokse sig større og større, men da den ikke var farlig for Savannah var det ok for os. Plastikkirurgen målte den i dag til at være 0,8 x 0,6 cm, men den var let for ham at fjerne, så han er sikker på et fint resultat sådan armæssigt. Nu skal hun gå med plaster konstant de næste 4-6 uger, for at beskytte såret mod sol, men det overkommer hun nok også.

Når men, det var jo ikke meningen, at dette indlæg skulle handle om cyster og ar, så nu tilbage til de der snobrød.

Vi havde nemlig den mest fantastiske sommeraften i sidste weekend. Vi havde nogle venner på besøg, vejret viste sig fra sin allerbedste side og vi havde sørget for lidt god mad og drikkelse. Vi hyggede, spiste, spillede spil, lavede bål, havde vandkamp og spiste snobrød. Det var så hyggeligt, så hyggeligt.

Det er faktisk en del år siden vi sidst har lavet snobrød – sjovt nok, for det er virkelig hyggeligt – så jeg måtte i mine gemmer og finde en opskrift frem. Den kunne jeg knageme ikke huske i hovedet. Derfor tænker jeg at dele den her, så jeg selv kan finde den lidt lettere næste gang.

Snobrød (ca. 10 stk.)

  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • groft salt
  • 500 g hvedemel
  • 10 snobrødspinde

Først røres gæren ud i det lunkne vand, hvorefter både salt og hvedemel tilsættes. Dejen skal æltes godt og være smidig. 

Lad den nu hæve i min. 30 min., hvorefter dejen deles i 10 stk. og snos i et tyndt lag rundt om en pind. 
For et ekstra godt resultat kan dejen på pindene efterhæve i ca. 20 min., men dette behøves ikke. 

Bag til sidst brødene over gløderne i ca. 20-30 min. til de er gennembagte og gyldne hele vejen rundt. 

Spis dem neutrale (det er Vanessas favorit) eller måske med lidt saltet smør (det er min mands favorit), med nutella (det er Savannahs favorit) eller med syltetøj (det er min egen favorit).

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.