Vi har fået ny brændeovn

Vi har længe snakket om at købe en pillebrændeovn i stedet for vores gamle almindelige brændeovn, så da vi fik et tilbud vi ikke kunne sige nej til for nogle uger siden, slog vi selvfølgelig til.

Vores brændeovn har altid kun været brugt som hygge og kun på særligt kolde dage som supplement til varmen. Alligevel har vi brugt en del penge på brænde, og vi har altid irriteret os over, hvor meget det egentlig svinede med alt det brænde og med al den aske, som ofte skulle tømmes.
En pillebrændeovn kan på en anden måde bruges som varmekilde i huset, da den kan installeres til at starte automatisk op, og den sviner ikke nær så meget. Vi forhørte os derfor hos nogle eksperter på området, hvilken ovn man skulle købe og hvilke piller der var bedst.
Svaret lød, at en Heta-pillebrændeovn kunne anbefales, og Verdo Heatlets Premium piller var rigtig gode. Jo lysere piller, jo bedre, da de indeholder mindst bark og derfor har en bedre brændeværdi. Derfor faldt valget på dem.

Nu har vi haft pillebrændeovnen kørende i omkring 4 uger, og vi er virkelig begejstrede for den. Vi har faktisk slukket for varmen flere steder i huset, så vi kun får varme fra brændeovnen. Vi har sat den automatisk til at tænde kl. 6 om morgenen i hverdagen og kl. 8 i weekenderne, og derefter er den i tidsrummet kl. 15-23 sat til kun at starte op, hvis rumtemperaturen når under 22 gr. På de dage, hvor vi er hjemme i løbet af dagen, har vi mulighed for at tænde den manuelt, hvis der bliver for koldt, men det har vi endnu ikke haft behov for at gøre. Faktisk er der så varmt herhjemme altid, at vi overvejer at sætte den længere ned i temperatur.

Derudover sviner den stort set ikke, og den økonomiske del virker også til at være ret fornuftig. Vi valgte at købe et stort læs piller hjem (60 sække á 15 kg = 900 kg til 1800 kr.), og da vi umiddelbart bruger 2 sække pr. uge, må det svare til omkring 60 kr. ugentligt i alt på varme.
Svarende til vores brænde med den tidligere brændeovn kostede det gennemsnitligt ca. 90 kr. om ugen på brænde, og med alt besværet omkring selv at tænde op og fjerne aske flere gange om ugen, vinder pillebrændeovnen klart, hvis man spørger mig.

Så win win for os. Vi er glade og pengepungen er glad. Det er knageme godt!

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.