Verdens bedste æbleskiver

Forleden aften lavede vi æbleskiver, sådan for første gang nogensinde. Vi spiser altid æbleskiver i vintermånederne, men for at være ærlig, så plejer vi at købe nogle frosne og varme dem i ovnen. Bim bum æbleskiverne er klar.

Sidste år fik vi et æbleskivejern af min svigermor, og vi besluttede derfor at i år skulle være året, hvor vi prøvede at lave dem selv. Der findes helt sikkert lige så mange æbleskiveopskrifter, som der er bedstemødre i landet, men vi har arvet min mands gamle fasters opskrift, så den skulle selvfølgelig prøves. Og jeg kan love jer for, at den var god. Skiverne blev kuglerunde og smagte virkelig godt.

Æbleskiver (ca. 20 stk.)

  • 25 g gær
  • 3,5 dl kærnemælk
  • 250 g mel
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • skal af 1 citron
  • 4 æggeblommer
  • 4 stiftpiskede æggehvider
  • evt. revet æble

Opløs gæren i kærnemælken og tilsæt salt, sukker, citronskal, mel og æggeblommer. Hvis man ønsker revet æble i sine skiver, skal det også tilsættes nu. Rør dejen godt igennem.

Lad nu dejen hvile i min. 30 min.
Når hævetiden er overstået, varmes æbleskivejernet godt op.

Inden selve bagningen går i gang, vendes de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i. Det er disse som gør skiverne luftige, så endelig ikke noget med at piske for meget i dejen herefter.

Skiverne bages ved at lægge en lille klat smør i hvert hul, hvorefter hullerne fyldes 3/4 dele op. Når de er perfekt bagt på den ene side, vendes de stille og roligt om med fx en strikkepind, hvorefter der fyldes en smule mere dej i. Til sidst vendes de helt om, så de bliver ligeligt bagt på alle sider. Hav tålmodighed med bagningen. Skiverne må endelig ikke bages for lidt.

Server dem med sukker, flormelis og syltetøj, men pas på, for de er helt sikkert vanedannende.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.