Ungernes yndlings snack: Pølsehorn

IMG_4432, kopi 2

Vores weekend har været hård og produktiv, men egentlig også lidt hyggelig.
Vores helt store projekt har været at spartle, slibe og male både stuevæg, vores gang og Lillerøvs værelse (det kalder vi Vanessa, selvfølgelig kærlig ment). Siden jul har alle tre unger så småt fået nye værelser, forstået på den måde, at de hver især fx har fået nye lamper, nye kontorstole, skabe og lidt nips, og vi har rykket rundt på diverse reoler i huset samt (endelig 🙂 ) fået vores nye sofa hjem. Vi havde derfor besluttet at sætte denne weekend af til vores lille maleprojekt.

Her til eftermiddag, da vi var ved at være færdige, spurgte ungerne om vi ikke også kunne bage pølsehorn, for de E L S K E R pølsehorn. Vi plejer at bage en kæmpe portion, så vi de næste par dage både har til deres madpakker og til lidt eftermiddagssnack. Egentlig kan man også fryse pølsehornene ned, men vi ender altid med at have spist dem alle indenfor 2-3 dage.

Pølsehorn

  • 2 dl neutral yoghurt
  • 3 dl lunken vand
  • 50 g gær
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg (+1 til pensling)
  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk salt (jeg bruger Maldon)
  • 900 g hvedemel
  • 64 cocktailpølser (eller lidt mindre)

Bland først vand, gær og yoghurt sammen i en skål. Tilsæt herefter resten af ingredienserne og ælt dejen godt til den er lind og smidig.
Lad dejen hæve i en times tid et lunt sted.
Ælt den forsigtigt igennem igen, før du deler dejen i 8 lige store stykker. Rul herefter hvert stykke ud i en rund cirkel og skær den i 8 stykker, hvorefter du ruller dejen om pølsen fra den brede ende.
Gør dette ved alle 64 stykker. Du kan evt. halvere cocktailpølserne, hvis du synes, at hornene bliver for store med en hel pølse. Jeg brugte ca. 50 cocktailpølser til mine 64 horn.
Lad herefter pølsehornene hæve igen. Denne gang i en halv times tid, før du pensler og bager i ovnen.
Lad dem bage i 10-12 min. i en forvarmet ovn på 200 gr.

***
Jennie Tronier

IMG_4415, kopi 2

IMG_4421, kopi 2

Fotos til blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.