Tzatziki

I morgen har jeg planlagt at lave en omgang græsk gyros til aftensmad og hvad hører sig bedst dertil? Selvfølgelig en god portion tzatziki.
Her til eftermiddag rørte jeg derfor en tzatziki sammen som nu kan stå og trække til i morgen. Jeg prøvesmagte (selvfølgelig) lige på den og den er så god, at den må foreviges herinde.

Tzatziki 

  • 500 g græsk yoghurt 10% (brug aldrig skyr eller andre fedtfattige alternativer!)
  • 2 hele agurker
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 tsk salt

Start med at halvere agurkerne på langs og fjern den våde midte med en ske. Riv derefter agurkerne groft og læg dem til afdrypning i en si.

Hæld den græske yoghurt i en skål og rør den sammen med hvidløg, olivenolie, citronsaft og salt.

Til sidst knuges det sidste af væsken ud af agurkerne (fx ved at lægge det i køkkenrulle og presse sammen) før det røres sammen med yoghurten.

NB!
Hvis du skal spise tzatzikien med det samme, skal du bruge mere hvidløg end hvis du, som jeg foreslår, lader den trække en dag i køleskab inden servering.

***
Jennie Tronier

One thought on “Tzatziki

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.