Traditionel Tronier sommermad

IMG_5192

Hr. Jørgensen er jo lidt af en gadget-fyr, så selvfølgelig har vi en af de største Webergrille man kan få. Det er klart. Mindre kan ikke gøre det herhjemme. Det er en gasgrill og i starten, da vi købte den, havde vi også stadig vores kuglegrill til kul, men den blev ret hurtigt givet væk, for vi brugte den faktisk aldrig. Vi havde hørt en masse sige, at gasgrillen ikke kunne give én den samme grilloplevelse som en kulgrill, men det oplever vi ikke selv. Smagen er virkelig god på en god gasgrill og den er meget nemmere at starte op fremfor kul, så vi bruger den faktisk året rundt. Til tider bruger vi grillen mere end vi bruger vores indendørskøkken. Vi har fx lavet julesteg på den, morgenmad, pizza, burgers og bagt boller samt selvfølgelig grillet en masse forskelligt kød og grønt.
Vi er alle fem ret glade for store saftige bøffer fra en ko, men vi griller alt fra ko, gris, kalv, kylling, kalkun, fisk eller andet spændende kød vi falder over i butikkerne. 

Forleden dag havde vi gæster og pga. det gode vejr besluttede vi ret hurtigt, at menuen bestod af vores traditionelle sommermad:

Bøffer med salat, feta, asparges med bacon, hjemmerørt dressing og vores specialitet chilisalsa.

SALATEN er næsten aldrig helt den samme for os. Nogle gange tager vi bare hvad vi har i køleskabet og nogle gange finder jeg en ny opskrift, som vi prøver af. Denne gang blev det førstnævnte, det vi havde i køleskabet; Salat, agurk, peberfrugt, æbler og lidt peanuts.

ASPARGES MED BACON er én af ungernes favoritter. For nogle år siden spiste de mest bacon og lod noget af aspargesen være på tallerknen, men i dag spiser de rub og stub. Oftest har vi lavet dem på grillen, men de senere gange har vi faktisk lavet dem på panden, fordi de på den måde kommer til at hænge bedre sammen, synes vi.

DRESSINGEN laver vi næsten altid selv ud af cremefraiche blandet med fx hvidløg og krydderurter. Her brugte vi basilikum, som vi altid har stående i vindueskammen i køkkenet om sommeren.

CHILISALSAEN er en opskrift Hr. Jørgensen selv har fundet på efter at have smagt ufattelig mange af den slags på diverse restauranter. Det er en hel del frisk chili blandet med en speciel tomatpure og smagt til med hvidløg, og den smager fantastisk, men kan også være ufattelig stærk.  

IMG_5194

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.