Tauplitz

Som jeg skrev om i går, har vi været en del gange på skiferie i den lille østrigske by Tauplitz.
Byen ligger ca. 100 km øst for Salzburg, ca. 250 km vest for Wien, og det tager ca. 10 timer at køre derned fra Rostock-færgen (i alt ca. 1000 km).

Vi har hver gang, vi har besøgt byen, boet i en fin lånt lejlighed, men man kan også sagtens booke et godt hotel, enten i byen eller i den nærliggende by Bad Mitterndorf.

Som regel spiser vi morgenmad i lejligheden, frokost i terrænet og handler ind til aftensmad i Billa i Bad Mitterndorf, som vi spiser i lejligheden, men vi har nogle gange været ude og spise i området til aftensmad, hvor følgende restauranter kan anbefales:

  • Grafenwiese (Tauplitz 239 ved bunden af liften), hvor de har fantastiske wienerschnitzel, gullashsuppe og den bedste knødelsuppe jeg endnu har smagt.
  • Schwaiger (Tauplitz 89 ved bunden af liften), hvor vi har spist fantastiske wienerschnitzler og supper samt en god bøf.
  • Alpen Aurora (Tauplitzalm 8 oppe i terrænet), hvor de serverer både wienerschnitzel, pommes og diverse gode supper.
  • Hubertusalm (Bad Mitterndorf 268), hvor man kan få virkelig lækker lokal mad til en billig penge.
  • Pizzaria Casa Romana (Bad Mitterndorf 30), hvor man kan få gode pizzaer.

Den ene dag, hvor vejret var trist, blæsende og tåget valgte vi at tage i spadbad i Grimming Therme (Neuhofen 183 i Bad Mitterndorf) og det kan klart anbefales. Vi plaskede rundt i det varme vand, både indendørs og udendørs, og ellers bare hyggede os i liggestole indenfor. Det er også et saunaområde, som skulle være fantastisk, men det hoppede vi over denne gang, da børn under 16 år ikke er velkomne.

Derudover har vi kørt på endagsture til den smukke by Salzburg, samt kørt igennem den idylliske by St. Gilgen, som ligger ned til en stor sø, samt hvor der går en gammeldags kabinelift op i bjergene med den mest fantastiske udsigt.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.