Skipperkroen i Køge Havn

Jeg har i dag været på frokostdate med Manden Min, hvor vi kørte til Køge Havn og sad i solen og spiste smørrebrød og drak en kold øl. Helt fantastisk.
Vi er egentlig ret gode i perioder til at gøre noget sammen bare os to, men vi kunne nok stadig blive endnu bedre, for hvor er det bare hyggeligt at snakke, som i virkelig snakke sammen, uden man bliver forstyrret af ungerne som skal have hjælp med lektierne eller som bare rigtig gerne vil fortælle noget de oplevede i skolen eller som skal spørge om hvad vi skal have til aftensmad eller som skal køres et eller andet sted hen og hentes igen eller som skal høre hvorfor nettet er nede og hvornår det kommer op og køre igen eller som skal spørge hvorfor vi ikke har mere juice osv osv. Det er jo egentlig også fint nok alt sammen, for det er jo en del af charmen ved at være forældre, men den to-mandstid man har sammen som forældre er ren luksus og skal virkelig nydes. Også selvom man ofte bare kommer til at sidde og snakke sammen om ungerne…

Skipperkroen er en tussegammel kro, som har ligget i Køge Havn lige så lang tid som jeg kan huske tilbage. Bygningen er faktisk helt tilbage fra 1632, hvor sønnen af Køges borgmester boede i huset, og restaurationen på stedet åbnede for første gang i 1766, så den har nogle år på bagen, må man sige.
Her om sommeren kan man både sidde udenfor på torvet og omme bagved i gårdhaven, mens man nok om vinteren foretækker at sidde indenfor i krostuen/restauranten.

Menuen består af god dansk mad af gode råvare med bl.a. frisk smurt smørrebrød, æggekage, biksemad, pariserbøf og stjerneskud, og det hele kan anbefales.
Jeg spiste en fiskefilet med rejer (til 95 kr.), Hr. Jørgensen spiste det samme + en mørbradbøf med bløde løg (til 125 kr.), og til sidst delte vi en gammel ost med overhældt rom (til 79 kr.). Vi var faktisk så mætte, at vi ikke engang kunne drikke en kop kaffe bagefter, så portionerne er bestemt alle af en rimelig størrelse.

Praktisk information:

  • Autentisk kro i Køge Havn
  • Adresse Havnen 25, 4600 Køge
  • Frokostretter fra 47 kr. til 155 kr.
  • Aftenretter fra 80 kr. til 250 kr.
  • Børnemenuer fra 45 kr. til 80 kr.
  • Desserter fra 45 kr. til 95 kr.
  • God service og stemning
  • Både børne- og parvenlig
  • Plads til at sidde ude om sommeren

xxx
Jennie Tronier

One thought on “Skipperkroen i Køge Havn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.