Serien “Banshee”

Vi har de sidste mange aftener (okay måske nok uger) haft travlt med at se serien Banshee.

Hr. Jørgensen havde læst en anmeldelse af serien, hvor den var blevet rost i store vendinger, og da det eneste sted vi kunne se serien var på HBO Nordic (som vi sjovt nok ikke havde), måtte vi straks tilmelde os og komme i gang.

Serien handler om en navnløs mand (spillet af Antony Starr) som løslades efter 15 år i fængsel, hvorefter han med hjælp fra hans computergeni-ven Job (spillet af Hoon Lee) straks finder ud af hvor hans tidligere forbryderpartner og kæreste Ana (spillet af Ivana Milicevic) opholder sig. Hun har skiftet identitet, hedder nu Carrie, er flyttet til den lille amish flække Banshee, gift med byens offentlige anklager og mor til to.

Da Mr. navnløs kommer til byen opsøger han Ana, som ikke vil have noget med ham at gøre (siger hun), hvorefter han ender på byens bar, som ejes af den pensionerede bokser Sugar Bates (spillet af Frankie Faison). Her stopper han et forsøg på røveri, som ender fatalt, da byens nye sherif Lucas Hood bliver dræbt. Med hjælp fra både Sugar og Job overtager Mr. navnløs identiteten fra Lucas Hood og ender derfor med at blive byens nye sherif.

Og lad mig sige det sådan, så går den vilde skattejagt, for hvor lang tid kan (den nye) Lucas Hood passe ind i en sherif rolle, hvornår indhenter hans brogede fortid ham og hvordan klarer han byens berygtede gangster (spillet af danske Ulrich Thomsen), når han selv plejer at ordne ting på den anden/forkerte side af loven.

Serien er på fire sæsoner, og efter min mening er de tre første de bedste, men vi var dog helt hooked på dem alle. Der har været rygter omkring en 5. sæson, men det er nu endegyldigt blevet afvist af producenten. Desværre. Jeg kan helt klart anbefale alle at se den, ikke mindst fordi den har lidt af det hele, både spænding, humor, kærlighed og overraskelsesmoment. Samt at Antony Starr er rimelig rar at se på.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.