Saltkaramel

Jeg har i dag (faktisk for første gang) lavet saltkaramel, og nøj hvor er det både lækkert og nemt at lave.

Vi har inviteret flere gæster til morgenbord på onsdag, hvor én i huset hopper/kravler ind i 40érnes rækker, og da vi påtænker at bage amerikanske pandekager, må saltkaramel være et kærkomment tilbehør hertil.

Man kan også bruge saltkaramel til hjemmelavet is, til kager, som smørrepålæg osv., kun fantasien sætter her grænsen.
Faktisk har jeg en veninde, som spiser boller smurt med saltkaramel og toppet med bananskiver som en lille morgendessert. Hun siger, at det smager himmelsk, men det har jeg stadig til gode at smage.

Saltkaramel (et medium glas)

  • 250 g sukker
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1,5 tsk flagesalt

Smelt sukkeret på en stor pande ved middel varme – det må endelig ikke blive for varmt. Rør gerne forsigtigt i det med jævne mellemrum, men vær lidt tålmodig, det må hellere tage lidt længere tid end brænde på.

Når sukkeret er smeltet, hældes fløden forsigtigt i, mens karamellen koges op.
Bliver den for tyk, rør lidt mere fløde i. Bliver den for tynd, kog den lidt længere tid.
Når den har rette konsistens, vendes forsigtigt lidt flagesalt i karamellen, og saltkaramellen er færdig.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.