Salat med friske figner, æbler, parmesan og karamelliserede valnødder

Vi havde gæster i weekenden, og jeg endte med at lave den skønneste salat med friske figner. Det er jo sæson for friske figner, så jeg bruger dem så ofte som muligt for tiden. Om morgenen skærer jeg dem ud over min skyr, om eftermiddagen spiser jeg dem som snack og nu om aftenen i en dejlig sprød salat. Det er knageme godt.

Salat med friske figner, æbler, parmesan og karamelliserede valnødder (4-6 personer)

  • Et halvt salathoved (jeg brugte en blanding af rucola og hjertesalat)
  • 5 figner i kvarte
  • 2-3 æbler i tynde skiver
  • Parmesan ost, revet i skiver
  • 100 g valnødder
  • 0,75 dl sirup
  • 15 g smør
  • 1 tsk flagesalt

Lav først de karamelliserede valnødder ved at komme valnødder, sirup og smør på en pande. Varm det op ved jævn varme og rør rundt indtil det begynder at karamellisere. Det tager 5-10 min. Drys til sidst med salt og lad det køle af.
Skyl salaten og skær det ud i mundrette bider.
Skyl æbler og figner, og skær dem ud i skiver/kvarte.
Fordel salaten på et fad med æbler og figner, riv parmesan ud over og drys til sidst med de karamelliserede valnødder, som er delt i mindre stykker.

Dressing:

  • 1 tsk dijon sennep
  • 1/2 tsk honning
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 3 spsk olie

Rør dressingen sammen og fordel den forsigtigt ud over salaten. Alt efter smag kan man lave dobbeltportion af dressingen. Vi brugte en smule mere end ovenstående.

Salaten serverede vi til entrecoter og varme ovnkartofler, men stort set alt kan spises til.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.