Pulled pork

IMG_4922

I går, da vi holdt vores fødselsdag for hele den pukkelryggede, havde vi inviteret til mad. Vi valgte i år at slå både min, Max´ og Vanessas fødselsdag sammen, så det krævede mere end bare et par boller og en lagkage, syntes vi.

I samråd med ungerne valgte vi at lave pulled pork med coleslaw samt frugtsalat til dessert. De får altid lov til at bestemme lidt af menuen til deres fødselsdage, så vi er sikre på at det er noget de kan lide, men samtidig er indenfor de grænser vi lægger for menuen. Pulled pork var dog et genialt valg, synes vi. Det smager fantastisk og er forholdsvis nemt at lave til mange mennesker, og da vi også valgte at lave en lille ændring i forhold til det traditionelle, blev det hele bare endnu mere lækkert og særpræget, som vi godt kan lide det.

Pulled Pork (til ca. 20 personer)

  • 6-7 kg nakkefilet
  • 2 spsk løgpulver
  • 2 spsk hvidløgspulver
  • 3 spsk mild paprika
  • 3 spsk pebermix
  • 3 spsk chilipulver
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk spidskommen
  • 3 spsk brun farin
  • 1 spsk chiliflager (kan udelukkes)
  • 1 spsk sellerisalt (kan udelukkes)

Start ca. 24-40 timer før maden skal serveres.
Puds nakkefilerne af og bland ruben i et fad, hvorefter du vender stegene ned i den tørre krydderiblanding, så det sidder fast.
Pak derefter nakkefilerne ind i vita wrap hver for sig og stil dem i køleskabet natten over eller op til et helt døgn. Vi nøjedes med ca. 12 timer og det blev virkelig lækkert.

Ca. 12-16 timer før forventet spisetid pakkes nakkefilerne ud, lægges i fade og enten lægges i en kuglegrill eller i ovnen. Sæt ovnen på 100 gr. og hold efter nogle timer øje med indertemperaturen. Den skal ende på 95 gr., når den er færdig, så hvis man føler, at den stiger for hurtigt, så skru lidt ned for varmen, eller hvis den stiger for langsomt skru lidt op for varmen. Vi har lavet det et par gange før, hvor vi lagde stegene på grillen, og det blev også super lækkert, men det tog omkring 15-16 timer før indertemperaturen var omkring de 95 gr., så denne gang brugte vi ovnen. Her lavede vi dem færdige på 12-13 timer, hvor vi faktisk blev nødt til at skrue ned til 80 gr. de sidste timer, da vi var bange for at de fik for meget.
Når indertemperaturen er 95 gr. tages stegene ud af ovnen/af grillen, hvorefter man kan skille kødet ad med en gaffel. Det er super mørt og lige til at skille fra hinanden.

IMG_4912

Vi serverede med coleslaw, en grøn salat, bagekartofler, hvidløgs-/persille smør, lidt cremefraiche og en kold vinegarsauce. Super lækkert. Man kan dog også servere den traditionelle burgerbolle til, som også er lækkert.
Vinegarsaucen har vi faktisk aldrig lavet før, men jeg havde læst, at det ville være lækkert til, så det måtte vi prøve. Og det kan bestemt anbefales.

Vinegarsauce (8 personer)

  • 2 dl æblecider eddike
  • 1,5 dl vand
  • 4 spsk ketchup
  • 2 spsk brun farin
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk groft peber

Alle ingredienserne blandes sammen i en skål og smages til. Den skal være ret sur. Sammen med kødet giver den det rette pift uden at man kan smage, hvor sur den er.

IMG_4891

***
Jennie Tronier

One thought on “Pulled pork

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.