Pasta pumpkin ala carbonara

Det er jo i den grad græskartid med Halloween i dag og lysende lygter rundt omkring i villakvarterene. Jeg fik derfor lyst til at spise græskar, da jeg stod i Netto i dag og skulle handle ind, men havde lyst til at prøve noget lidt andet end den sædvanlige græskarsuppe. Jeg googlede derfor “ret med græskar” og faldt over denne på www.modernemamma.dk. Og den er klart anbefalelsesværdig, hvorfor jeg her giver den videre til jer.

Pasta pumpkin ala carbonara (4 personer)

 • 250 g græskarkød (hokkaido)
 • 1 fed hvidløg
 • 1 løg
 • 1 dl hvidvin
 • olivenolie
 • 125 g bacon
 • salt
 • 350 g pasta
 • 150 g ricottaost
 • 25 g parmesan
 • et bundt persille

Skræl græskarret og skær det i små tern.
Hak hvidløg og løg fint, og svits det på panden med olivenolie.
Tilføj hvidvin og lad den fordampe lidt på panden.
Tilsæt herefter græskar og lad det simre i 15 min. ved svag varme.
Hvis det tørrer ud på panden, kan der tilsættes en smule vand.
Svits imens bacon på en anden pande, og kog pastaen i en gryde i saltet vand.

Til sidst blandes det hele sammen på panden sammen med ricotta-osten.
Drys med parmesan, pynt med persille og server retten med et glas kold hvidvin til.

Nu vil jeg fylde slikskålen (den store af slagsen) og åbne døren for nogle af alle kvarterets børn. Det er faktisk lidt hyggeligt at få besøg af en masse uhyggelige prinser og prinsesser, mens de synger for os. Og derefter vil jeg tage mig endnu et glas hvidvin – den skulle jo nødig gå til spilde.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.