Vi elsker italiensk mad og laver det ofte herhjemme. Det gælder fx bruschetta, pizza og pasta eller lidt mere sjældent vitello tonnato eller tiramisu. Før i tiden lavede vi for det meste pasta bolognese, men da ungerne, som helt små, ikke var så tossede med en blandet kødsovs, begyndte vi i stedet at lave pasta kun med tomatsovs. Og den er blevet et hit blandt os alle fem.
Pasta al pomodoro e basilico (ca. 5 portioner)
- Pasta 400 g (det kan både være spagetti eller penne)
- En lækker tomatsovs (vi snyder nogle gange og køber en god én i butikken)
- 1-3 fed hvidløg (alt afhængig af smag)
- En god ekstra jomfru olivenolie
- En håndfuld basilikumblade, revet
- Parmasan (helst friskrevet)
- Salt og peber
Kog pastaen al dente i kogende vand med en god gang salt. Husk at salt fremhæver pastaens smag.
Lad pastaen dryppe af og hæld den op i en skål.
Steg hvidløg i olivenolie i en gryde og tilsæt tomatsovsen, hvorefter den koges i ca. 5 min.
Tilsæt hakkede basilikumblade og en god håndfuld revet parmasanost, som smelter ned i sovsen. Sovsen må gerne smage af noget.
Før servering smages også til med salt og peber.
Man kan enten servere pastaen tilblandet tomatsovsen eller servere dem hver for sig. Riv til sidst lidt parmasanost på toppen.
***
Jennie Tronier