Opskrift: Verdens bedste brownies

Jeg har lige her til aften spist det sidste stykke af den brownie vi lavede til Savannahs familiefødselsdag i lørdags, og den var så god, at jeg bliver nødt til at dele opskriften med jer.
I lørdags serverede vi den til dessert, hvor man selv kunne vælge om man ville spise den som den var eller tilsætte enten frisk frugt, flødeskum, råcreme og/eller is. Her til aften spiste jeg et par kugler is og rigeligt med choko- og karamelsovs til samt lavede mig en kop espresso. Det var virkelig mums.

Verdens bedste brownies (bageform på ca. 26×18 cm)

  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 3 dl sukker
  • 1,5 dl hvedemel
  • 4 spsk kakao
  • 1,5 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • lidt rasp og smør til formen
  • evt. kan der tilsættes 100 g hasselnødder (det gjorde jeg dog ikke)

Start med at smelt smørret og køl det efterfølgende lidt af.

Rør æg og sukker sammen, fx på en køkkenmaskine, og vend mel, kakao, vaniljesukker og salt sammen i en anden skål. 

Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen, hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.

Smør en bageform og drys forsigtigt med rasp, hvorefter dejen fordeles ud i formen. Dejen behøver ikke at nå helt ud til siderne, da den fordeler sig selv. 

Hvis man ønsker at tilsætte hakkede hasselnødder, skal disse drysses over nu. 

Bag brownien ved 175 gr. i alm. ovn i ca. 30 min. Den er færdig, når en kødnål kan stikkes i kagen og der stadig klæber sig lidt dej på nålen. Den må nemlig endelig ikke få for meget. 

Lad til sidst kagen køle helt af i formen, før der skæres i den. 

NB!
Kagen kan sagtens bages dagen før.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.