Opdatering på vores Projekt Red Poolen

I starten af april startede vi på, hvad vi troede var et nemt og overskueligt projekt, vores pool var revnet i bunden, så bunden skulle fjernes og en ny skulle støbes. Vi tænkte lidt “hvor svært kan det være”, men intet gik desværre som vi havde håbet på. Mine tanker og overvejelser dengang kan du læse lidt mere om i status 1 og status 2.

Jeg tænker derfor at vise jer lidt hvor langt vi nu er nået, for poolen er desværre stadig ikke færdig. Vi har ændret taktik flere gange, tænkt mange planer og overvejelser igennem, og til sidst er både økonomien og tiden løbet lidt fra os.

I starten af maj gravede vi og gravede vi… Og jordkanterne blev, ligegyldigt hvad vi gjorde, ved med at styrte sammen…

I midten af maj besluttede vi os for en ny plan.

Vi blev nødt til at droppe den gamle pool, både kant og liner, og i stedet bygge kanterne op vha. fundablokke. For nemhedsskyld ville vi bygge poolen firkantet, så terrassen blev skåret til og mere jord blev gravet væk, så støbearbejdet kunne gå i gang.

Den nederste bundkant blev sat d. 13. maj, hvorefter den skulle tørre, før vi kunne støbe videre.

En uge senere kunne vi støbe endnu et par lag…

Og tre dage senere endnu et par lag…

Kanten begyndte nu for alvor at tage form, men vi manglede stadig fire lag, da vi gerne ville op i samme pooldybde som tidligere. Lag 6+7 blev støbt i Kristi Himmelfartsferien.

I starten af juni kunne vi så endelig støbe de sidste par lag, så vi nåede de ni lag vi gerne ville have…

Herefter stod den så på oprydning i haven, fordi vi havde både en 16-års og en 40-års fest at tage os af, og haven måtte derfor gerne se lidt pæn ud. Samt vi skulle nu beslutte, hvad den videre plan skulle være.

Valget stod på dette tidspunkt mellem at påføre flere lag vandtæt speciel maling (som er ret omstændigt), male inderkanten med epoxy (som er nemmere, men også dyrere, og som kan risikere at slippe underlaget pga. grundvandspresset fra kantens yderside) eller købe en ny liner (som er betydeligt nemmere, men også en del dyrere).

Før det valg var taget, kunne vi ikke komme videre.

Sommeren er derfor nu gået med betænkningstid, og hvis vi skal være helt ærlige har vejret ikke ligefrem gjort vores lyst til at arbejde videre større – samt til at bruge en masse penge her og nu.

Nu er planerne derfor først at arbejde videre til næste forår, samt inden da at udforske muligheden for selv at lave en glasfiberkant. Det har vi nemlig hørt skulle være nemt, men det kræver lige lidt mere udforskning fra vores side. Ellers er valget nok faldet på at købe en ny liner, men lad os nu se hvor vi ender.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.