Oksekødssalat med mango og agurk

img_5989

Her til aften har vi spist en god ret, som jeg tænker lige at dele med jer. Det endte med en oksekødssalat, som var nem at lave og smagte godt, så det bliver bestemt ikke sidste gang vi laver den. Selv ungerne var begejstrede, selvom de dog ikke spiste den stærke dressing til.

Oksekødssalat med mango og agurk (4 personer)

  • 3-4 bøffer (vi brugte entrecotes)
  • 1/2 dl limesaft
  • 1-2 chili (alt afhængig af smag)
  • 2 tsk sukker
  • 1 mango
  • 1 agurk
  • 2 håndfulde koriander
  • Peanuts
  • Ris eller nudler som tilbehør (vi brugte nudler)

Først laves dressingen med limesaft, sukker og skiveskåret chili. Lad den trække lidt.
Imens ris/nudler forberedes, steges bøfferne et par minutter på hver side (de må gerne være røde indvendig), og mango og agurk (uden inderkød) skæres i små tern. Til sidst hakkes koriander, og bøfferne skæres i fine skiver.
Server retten med ris/nudler toppet med kødskiver, salat, koriander, peanuts og dressing.

NB! Dressingen blev for os ret stærk. Vi brugte rawit (som er en mellemstærk chili) og efter det havde trukket blev det pænt stærkt – selv for os, som er vant til at spise stærk mad.

***
Jennie Tronier

img_5990

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.