Mac and cheese

IMG_4888

Én af de retter som ungerne laver mest til frokost (når de i weekenderne har lyst til noget særligt) er den amerikanske klassiker mac and cheese. De har snart lavet den ret så mange gange, så de ikke følger en specifik opskrift mere, men bare tilsætter forskellige ingredienser lidt på slum. Retten kan helt sikkert laves på en mere fancy måde end den vi bruger, men dette er nemt og smager godt, så det kan helt sikkert anbefales.

Mac and cheese (ca. 4 portioner)

  • Pasta, en halv pose (vi brugte denne gang ikke macaroni, men i stedet penne)
  • Bacon i tern, en pakke
  • Ost, en halv til en hel pose revet ost (fx mozzarella, men andet kan helt sikkert også gøre det)
  • Mælk, 1-2 dl
  • Sort peber
  • Basilikum til toppen

Kog pastaen al dente, dvs. pastaen må gerne stadig have lidt bid.
Steg baconternene på en pande, og tilsæt derefter den kogte pasta samt revet ost. Når det hele er blandet sammen og osten smeltet, tilsættes mælken, mens man rører, så man får den rette konsistens. Start med 1 dl mælk og prøv dig herefter lidt frem. Det må ikke hverken være for tykt eller for tyndt.
Til sidst anretter man på en frokosttallerken og kværner en smule sort peber over samt pynter med lidt friskhakket basilikum.
Man kan også tilsætte lidt salt, hvis man ønsker det, men for mig er retten tilpas som den er, da både bacon og ost afgiver en masse smag.

***
Jennie Tronier

IMG_4886

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.