Verdens bedste koldskål

IMG_5017

Sommeren er hjemme hos os lig med hjemmelavet koldskål, og selvom varmen og foråret lader lidt vente på sig endnu, har ungerne for længst efterlyst en god portion hjemmelavet koldskål. Det er så friskt og lækkert. Alle de gange vi sidste sommer sad ude på vores terrasse og spiste hjemmelavet koldskål, mens ungerne væltede rundt i poolen imens, kan jeg slet ikke tælle på mine hænder, men i hvert fald er det alle glade og sommerlige minder, som vi glæder os til at gentage i år.
Vi kan både finde på at spise koldskål til frokost, til aftensmad eller som dessert, alt afhængig af hvor sultne vi er, og vi kan spise det med kammerjunker, med friske bær eller evt. med cornflakes, alt efter specielle cravings den dag.

Koldskål (4-6 personer)

  • 2 liter kærnemælk
  • 2 dl sukker
  • 1 god spsk vanillesukker
  • 6 æggeblommer (jeg bruger altid pasteuriseret æg)
  • Skal og saft fra en citron

Pisk først æggeblommer hvide med sukker og vanillesukker, hvorefter kærnemælken tilsættes. Dette piskes godt igennem, så det bliver lækkert og luftigt.
Til sidst rives lidt skal fra en citron samt presses lidt citronsaft ud over koldskålen, som piskes let, hvorefter drikken er klar til servering.

Vi bruger ikke al saft og skal fra citronen, da ungerne godt kan synes, at drikken bliver for sur, men på den anden måde, må den også godt smage af noget, synes jeg, så en halv citron er for lidt og en hel citron kan godt være for meget. Prøv jer lidt frem, men den er i hvert fald rigtig frisk og sommerlig.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.