Juletræet er pyntet, og vi er klar til jul

I dag er det juleaften. Faktisk er der kun et par timer til gæsterne kommer, så selvom vi prøver at slappe af herhjemme, før det store indtog, er her stadig en del aktivitet i hjemmet. Ungerne glæder sig jo gevaldigt til senere, og især Vanessa pusler og spørger konstant “hvor lang tid er der nu til gæsterne kommer?”. Maden er dog så småt ved at være på plads, bordet er dækket, gaverne pakket ind og træet er pyntet, så aftenen kan bare komme an.

Faktisk pyntede vi juletræet for nogle dage siden. Nogle år tager vi træet ind en uge før jul, andre gange på selve dagen, men i år endte det med at være tre dage før – så kan vi måske også have glæde af det helt indtil nytår. Det håber vi i hvert fald.

I fredags arbejdede jeg hjemme, så da jeg kunne lukke ned, havde tøserne været på loftet efter juletræspynten og selve pyntningen kunne gå i gang. Nogle år har jeg valgt at være meget stringent med farverne på træet, men i år valgte jeg at lade tøserne suverænt bestemme. Det blev derfor til alt muligt forskelligt, også ting de selv har lavet, og det synes jeg egentlig også har sin charme. Dog var vi ikke helt tilfredse med juletræskæden, da kæden ligegyldigt hvad vi gjorde, blev ved med at være i vejen for noget. Vi blev derfor enige om at dette var sidste år med den dumme kæde.

*Med juletræskæde*

I morges var vi til vores traditionelle julemorgenmadsarrangement med nogle venner, og de havde det fineste juletræ. De har loft til kip i stuen, og de havde valgt et juletræ som gik helt op til loftet, så det var meget imponerende, men det der sprang mest i øjnene for os, var deres fine juletræslys. De havde nemlig købt nogle nye lys, som er trådløse og hvor der følger en fjernbetjening med. Jeg var solgt, fordi de var så fine og den dumme ledning ikke var der, og Hr. Jørgensen var solgt pga. en ny gadget til huset. På vejen hjem derfra besluttede vi derfor at køre forbi Silvan og købe et sæt til os selv også – og bum, nu er vores træ meget finere – og lysene var endda sat ned med 50 %. Det kan da kun blive en god aften…

*Med trådløse juletræslys*

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.