Julekort 2015

IMG_3925

For mig er et julekort både hygge, tanke og omsorg. Desværre får vi ikke selv mange julekort (tror desværre mange fravælger det pga. den i forvejen travle december samt pga. økonomien i bl.a. forsendelserne), men derfor kan jeg jo godt selv gøre meget ud af den tradition. Så det gør jeg selvfølgelig 🙂

Lige siden jeg fik mit første barn, har jeg hvert år gjort mig lidt umage med vores julekort. Jeg har gennem årene valgt at skrive lidt om året der er gået samt få taget et særligt billede til lejligheden. Og de sidste snart mange år har jeg gemt et kort til mig selv, som vi efterfølgende kan sidde og kigge på, når vi får den lyst. Det er et ret hyggeligt minde, synes jeg.

Jeg plejer i julekortet at skrive lidt om hvordan vores jul og nytår skal holdes, lidt om hvad vi har oplevet af særlige oplevelser i årets løb, om hvordan ungerne har haft det eller evt. udviklet sig, hvor vi har været på ferie, om vi har oplevet nogle store fester eller runde fødselsdage i den nærmeste familie og vennekreds, samt lidt om hvad vi evt. glæder os til i året der kommer. Stort set en lille opdatering af vores år der er gået.

Jeg skriver altid kortet på computer, da meget af det, er den samme tekst til alle modtagere, og jeg derved samtidig kan slutte af med en lidt mere personlig hilsen til alle. Det er nemt og overskueligt.
Derudover laver jeg ofte en lidt mere kreativ forside med noget juleri på. I år har jeg valgt at påsætte et juledigt. Andre gange har jeg fx sat gransbilleder på, tegnet et juletræ eller påsat snefnug. Kun fantasien sætter her grænser.

Jeg kan kun anbefale at få skrevet julekort til sine nærmeste. Det varmer altid at være modtager af et julekort, ligegyldigt om det er håndskrevet eller computerskrevet, kort eller langt, kreativt eller enkelt, med billeder eller uden, personligt eller upersonligt.

***
Jennie Tronier

IMG_3926

One thought on “Julekort 2015

 1. Kære Jennie Tronier

  Jeg er journalist og skriver for Hendes Verden. Til en artikel til brug op mod jul leder jeg efter en kvinde, der hvert år sender julekort – og faldt over din blog, hvor du i 2015 skriver, hvordan du siden du fik dit første barn har gjort dig umage med julekortene.

  Har ud lyst til at stille op til interview og fotografering og fortælle om den tradition, hvorfor du holder fast i den, hvad du skriver om, hvordan du udsmykker kortene mv.

  Venlig hilsen
  Lise Petersen
  E. petersen.lise@gmail.com Tlf. 30 13 39 99

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.