Julekonfekt

IMG_3942

Dette år har vi fået til opgave at lave konfekt til juleaften, og da vi har lidt forskellige ønsker til dette, laver vi selvfølgelig flere forskellige slags.
Ungernes bud er havregrynskugler og nougatbrud, Hr. Jørgensens er cornflakestoppe og mit er mozart kugler.

Havregrynskugler (ca. 35 stk.)

  • 175 g havregryn (ca. 5,5 dl)
  • 100 g flormelis (ca. 2 dl)
  • 4,5 spsk mørk kakao
  • 100 g blødt smør
  • Pynt: Kokosmel, flormelis, sukker eller evt. kakao

Bland de tørre ingredienser i en skål og fordel det bløde smør heri. Massen skal være sammenhængende.
Tril derefter små kugler og rul dem evt. i lidt pynt.
Til sidst skal havegrynskuglerne stiles tildækket ind i køleskabet i mindst 2 timer, før de er helt spiseklar.

Nougatbrud

  • 125 g hasselnødder
  • 200 g nougat
  • 200 g god mørk smeltechokolade ca. 55%

Først ristes hasselnødderne i ovnen ved 175 g i ca. 10-15 min. De må ikke brændes på, så der skal røres jævnligt i nødderne. Herefter løsnes skallerne automatisk ved at gnide dem mellem hænderne.
Nødderne hakkes groft.
Smelt herefter nougat ved laveste varme i en gryde, så det bliver blødt, og de hakkede nødder kan røres i.
Beklæd en lille form med bagepapir, min var ca. 10 x 20.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Den ene halvdel af chokoladen fordeles i bunden af formen, hvorefter nougat med nødder bredes ud over, og den sidste halvdel af den smeltede chokolade smøres på toppen.
Stil til sidst nougatbruddet koldt et par timer (fx i fryseren), så det kan skæres ud i små mundrette stykker.

IMG_3936

Cornflakestoppe (ca. 35 stk.)

  • 200 g palmin
  • 200 g flormelis (sigtet)
  • 125 g mørk kakao
  • revet skal af 1 appelsin
  • ca. 125 g cornflakes

Smelt palmin i en gryde.
Sigt derefter forsigtigt flormelis ned i den smeltede palmin. Det er vigtigt, at det sigtes for at undgå klumper.
Tilsæt derefter kakao og appelsinskal, hvorefter cornflakes forsigtigt vendes i.
Læg til sidst små mundrette toppe af cornflakes på en bageplade og stil det koldt, før de er helt spiseklare.

IMG_3931

Mozart kugler (ca. 10 stk.)

  • 150 g marcipan
  • 50 g nougat
  • 100 g god mørk smeltechokolade ca. 55%
  • Pynt: Finthakkede pistacienødder

Skær 10 stykker nougat ud i små firkanter og skær 10 skiver marcipan.
Læg et stykke nougat ind i midten af marcipanen og form den til en kugle rundt om nougatstykket.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og vend forsigtigt kuglerne i chokoladen før de sættes på en bageplade for at tørre. Pynt til sidst med finthakkede pistacienødder over chokoladekuglerne.
Stil dem koldt, før de er helt spiseklare.

IMG_3930

Alle fire opskrifter kan virkelig anbefales, og det er samtidig super hyggeligt at lave sammen som familie.

***
Jennie Tronier

3 thoughts on “Julekonfekt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.