Den italienske ret bruschetta er én af mine yndlings snacks, som vi både laver som forret og som tilbehør til en hovedret. Det er en ret som stammer fra det centrale Italien, som består af grillet brød med hvidløg gnubbet på og med olivenolie og husholdningssalt. Vi spiser den dog oftest efter den har været i ovnen med forskelligt pålæg som hakkede tomater og/eller parmaskinke, samt revet mozzarella.
Forleden aften lavede vi svinekoteletter med salat, feta og bruschetta, og det blev virkelig lækkert.
Oftest laver vi bruschetta om sommeren, når vi griller og spiser udendørs, men det er bestemt en ret som også kan nydes på andre tidspunkter af året.
Bruschetta med tomat
- et flute eller skiver af et brød
- ca. 8 tomater i grove tern (vi bruger gerne sherry- eller blommetomater)
- 1-2 fed finthakket hvidløg
- 1-2 spsk olivenolie
- en håndfuld grofthakket frisk basilikum
- en håndfuld revet mozzarella
- groft salt
Start med at halver dit flute eller skær skiver af et brød.
Bland herefter tomaterne med basilikum, olivenolie og hvidløg, og fordel det på brødet. Vær opmærksom på ikke at få al væsken med op på brødet, da det godt kan blive for vådt.
Fordel til sidst mozzarella foroven og strø med groft salt, hvorefter brødet sættes i ovnen i ca. 10 min. på 200 gr. i en forvarmet ovn.
NB! Hvis man ønsker at brødet bliver mere sprødt, kan man i stedet starte med at sætte det halverede flute i ovnen et par minutter med lidt olivenolie og hvidløg på, før man tilsætter tomatblanding og ost, og giver den de sidste minutter.
Nu vil jeg tage i fitness med min veninde, før aftensmaden skal laves og aftenen forhåbentlig skal nydes på sofaen med en god serie. Vi blev færdige med “Lucifer” forleden aften, så vi er lidt i tvivl om hvad vi nu skal gå i gang med. Har I nogle gode ideer til en god serie?
***
Jennie Tronier