Indisk butter chicken

Her til aften har vi prøvet en ny ret herhjemme og den var virkelig en succes.
Nu hvor efteråret så småt begynder at nærme sig, får jeg altid mere lyst til at stå i køkkenet. Jeg brugte derfor forleden aften på at google spændende retter, som vi skal prøve over de næste par uger. Den ene af dem var denne butter chicken, som virkelig kan anbefales.

Inspirationen til opskriften er hentet hos mummum.dk.

Indisk butter chicken (4-5 personer)

  • 2 dl yoghurt natural
  • 1 tsk chili
  • 1 spsk paprika
  • 2 tsk kardemomme
  • 1 spsk ingefær
  • 2 til garam masala
  • 3 tsk spidskommen
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 spsk citronsaft
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 800 g kyllingebryst
  • en god klat smør
  • 2 spsk olie
  • 1 stort løg (i skiver eller tern)
  • 1-2 dl madlavningsfløde
  • smag til med salt og peber
  • tilbehør: ris, naanbrød og persille eller koriander til pynt

Start med at blande yoghurt, krydderier, citronsaft, hvidløg og hakkede tomater, så du får en ensartet marinade.
Skær herefter kyllingekødet i strimler og kom det i en pose sammen med marinaden.
Lad den stå i køleskab i helst 2-3 timer, men min. 30 min.

Smelt smør og olie på en pande, svits løg og tilsæt kylling og marinade, som også svitses.
Tilsæt tilsidst madlavningsfløden og smag til med salt og peber.

Server med ris og evt. naanbrød.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.