I wish: Mine sommerferieønsker for i år

Fotos til blog

Jeg er jo en rigtig drømmer, som elsker at planlægge forskellige ting, så jeg tænker, at det kunne være sjovt (i hvert fald for mig selv 😉 ) at lave et indlæg engang imellem om de drømme og tanker jeg går og har.

Lige for tiden går mine tanker meget på vores kommende sommerferie. Ja og faktisk også de næste sommerferier. Ofte når jeg sidder i bilen alene med mine unger, og vi kører hjem til min far om onsdagen, har vi mange forskellige snakke bl.a. om vores drømme og planer. Vi snakker ofte om en længere tur til USA, hvor vi vil på roadtrip i Californien, om alle de ting vi gerne vil opleve sammen derovre, alle de restauranter/kæder vi gerne vil besøge og om alle de ting især ungerne gerne vil købe med hjem. Men det er desværre ikke så økonomisk realistisk i denne sommerferie, så det må blive en anden gang. Forhåbentlig til næste år. I cross my fingers 🙂

I år derimod er planerne at tage vores campingvogn på nakken og køre ned igennem Europa. Vi planlægger at være væk i 2,5-3 uger, så vi virkelig kan få slappet af samt oplevet og set en masse. Egentlig vil vi helst ikke lægge de store planer omkring steder vi skal til, men alligevel er det meget rart at have en overordnet rute.
Vi var afsted for et par år siden på samme måde med campingvognen bagpå, hvor vi havde fastsat en del af stederne hjemmefra, og det følte vi lidt var en hæmsko for os, fordi vi på den måde blev nødt til at følge den rute der var planlagt flere måneder i forvejen. Nu var vejret egentlig rigtig godt alle dagene dengang, men tænk hvis man havde planlagt at tage et stop på fem dage i Østrig og det så bare styrtregnede i alle fem dage. Så kunne det have været rart at rykke teltpløkkerne op og køre videre, tænker jeg. Eller hvis en plads ikke helt levede op til vores forventninger, så blev vi alligevel nødt til at blive for at overholde det planlagte. Omvendt var én af de gode campingpladser vi gerne ville besøge dog også optaget dengang, da vi ikke havde booket den i forvejen, og vi blev derfor nødt til at køre videre til en anden. Det skete dog heldigvis kun en gang.

Jeg tror, at jeg må skrive et indlæg om den tur her en af dagene. Så kan jeg også opleve det hele lidt igen og det er så rart, for det var en virkelig god tur.

Fotos til blog

I år tænker vi evt. at gøre holdt følgende steder:

  • Spreewald i Tyskland, som er et bondesamfund der lever af/på deres små hyggelige floder. Området sammenlignes med Venedig. Det er et sted jeg har fået anbefalet af en kollega, som var virkelig begejstret. Det ligger heller ikke så langt nede i Tyskland, omkring 6-7 timer, så det kunne evt. være vores første stop.
  • Auschwitz i Polen kunne være vores næste stop, da jeg i mange år har drømt om at se koncentrationslejren, hvor så meget frygtelig historie er sket, men vi har altid syntes, at ungerne skulle være lidt ældre. Nu begynder de at have alderen til bedre at kunne forstå, men det er samtidig også en lang tur med campingvogn for kun at se en seværdighed, så lad os nu se.
  • Wien i Østrig er også en by jeg har sukket efter at opleve i mange år, og den ligger faktisk “lige på vejen” fra Polen mod Middelhavet, så måske kan det lade sig gøre. To fluer med et smæk, I ved.
  • Trieste i Italien helt ud til Middelhavet på grænsen mod Slovenien og Kroatien kunne også være en fantastisk by at besøge. Der er så smukt på de kanter og lidt strand, sol og varme kunne være super godt. Samtidig kunne vi se Skocjanhulerne i Slovenien, som jeg så som barn og bestemt gerne vil se igen.
  • Portofino i Italien på den anden side af den italienske støvle vil jeg også meget gerne opleve. Det skulle være en fantastisk smuk og hyggelig by, og den ligger ikke langt fra den italienske riviera, hvor vi i Camaiore tilbragte nogle fantastiske dage sidst vi var i Italien.
  • Comosøen i Italien har vi hørt så meget godt om, men aldrig selv besøgt, så det kunne være et stop på turen tilbage mod Danmark.
  • Og til sidst ville ungerne elske at besøge Tysklands største forlystelsespark Europa-Park i byen Rust i det sydlige Tyskland. Der har vi aldrig været og det kunne være et fantastisk sidste stop før ferien er forbi og vi skal tilbage mod Danmark igen.

Nu vil jeg drømme videre om kommende rejse, og det sjove ved det hele er egentlig, at vi helt sikkert ikke kommer til at følge ovenstående rute på en prik. Lidt spontanitet har altid været os, så måske ender vi nogle helt andre steder, og det er jo det der gør det hele så sjovt ik.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.