Hvad glæder jeg mig til i december

I morgen træder vi ind i én af mine yndlingsmåneder december. Det er både en ret travl måned, men også en ret hyggelig måned, hvor den mindste lille chance for hygge gribes. Jeg er jo en sucker for hygge, så al den tid jeg kan tilbringe med min familie og mine venner i hyggens navn er lige sagen for mig.

Før vi går videre til mine forventninger for måneden, må jeg lige se nærmere på om novembers mål blev indfriet. Vi fik både holdt en skøn gourmetaften, vi har alle været forbi frisøren, jeg fik brugt en masse penge (mest på julegaver dog) til Black Friday, vi fik spist en saftig and til Mortens Aften og vi har fået årets julekort i kassen. Desværre er det ikke blevet til mange læste bøger i løbet af måneden og vores Bedsteforældre-middag er heller ikke sket, så det må blive engang i det nye år, december er nemlig rigeligt fyldt allerede nu.

Mine forventninger til december:

  1. At se glæden i alle tre ungers øjne over jul og december. Selvom de to store er teenagere og der er mange ting de ikke gider mere, så lyser glæden stadig ud af øjnene på dem, når det drejer sig om jul, og det er fantastisk at opleve.
  2. At opleve Prag med min skønne mand og vores venner, hvor vi både prøver at være lidt kulturelle, men også besøger nogle gode restauranter og smager en masse god mad og øl. Vi har allerede bestilt to restauranter hjemmefra, som begge får rigtig gode anmeldelser, så det ser vi meget frem til.
  3. At få bagt en masse gode julekager, både nogle af dem vi plejer at bage, men også nogle nye spændende. Jeg har fx læst om nogle short bread-kager, som flere anbefaler, så dem må vi prøve i år.
  4. At besøge Tivoli med min familie. Der er altid så smukt derinde, når hele parken er pyntet op til jul, så det er ved at være en tradition for os at tage derind i december. Og selvfølgelig slutte besøget af med en god omgang churros.
  5. At se én af de gode julefilm, fx “Love actually”, “The Holiday” eller “Alene hjemme”, som altid hører sig til mens vi venter på juleaften. Jeg tænker også, at jeg skal få set en ny julefilm i år, så der måske kan blive tilført flere film til juleklassikerne.
  6. At stå på skøjter hele familien et sted udendørs i København. Jeg tror bestemt ikke, at jeg kan finde ud af at stå på skøjter (det er godt nok mange år siden sidst), men det ser så sjovt ud, så det må føres til en fremtidig familietradition. Hvis altså ikke, at jeg falder alt for mange gange…
  7. At få skrevet årets julekort i god tid i år. Nogle år bliver de først færdige imellem jul og nytår, men i år satser jeg på at få dem færdige senest d. 20. december. Selvom det altid er en lang proces med mine julekort, synes jeg også, at det er super hyggeligt at få dem lavet færdige, især hvis mine tøser en aften vil hjælpe mig. En god kop kaffe, lidt julebag, en masse papir, glimmer og sakse, samt os tre tøser. Det er lige sagen.
  8. At få fejret min barndomsveninde runde det skarpe hjørne 40 år – også selvom hun egentlig helst så at dagen aldrig oprandt, så hun kunne blive i hendes 30ére.
  9. At mødes med vores venner til den traditionelle julefrokost med god mad, øl og lidt snaps. I år er Hr. Jørgensen inviteret til julefrokost på Nimb før den fælles frokost, så det bliver spændende hvor festlig han møder op.
  10. At holde et brag af et nytår med vores venner. Jeg skulle egentlig have været på arbejde i år, hvorfor det sædvanlige nytårsteam var ved at blive adskilt, men heldigvis fik jeg mulighed for at bytte vagten væk, så vi kunne holde ved det samme team, som vi har holdt nytår med de sidste mange år. Tøserne glæder sig til at holde aftenen med deres specielle nytårsveninder, og vi glæder os bare til god mad og en masse hygge.

***
Jennie Tronier

One thought on “Hvad glæder jeg mig til i december

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.