Hjemmelavet chilimayo er bare bedre

I lørdags holdt vi jo Savannahs fødselsdag for familie og venner. Vi var lidt i tvivl om hvor vi skulle dække op, da det ikke er særlig sjovt at sidde ude, hvis det hverken er for varmt eller for koldt, men vejret viste sig endnu engang denne sommer fra sin bedste side, så til sidst besluttede vi at dække op ude i indkørslen. På den måde kunne vi stort set alle sammen sidde inde under carportens halvtag, men samtidig havde vi plads til både buffetbord og et lille sofaarrangement, så man kunne sætte sig derover efter maden. Over indkørslen havde vi hængt lidt kulørte lamper op for hyggens skyld og da mørket faldt på ud på aftenen, lyste lamperne så fint op.

Menuen bestod af hjemmelavede burgers med nok alt tænkeligt tilbehør, og som jeg skrev forleden, efterfølgende et dessertbord med bl.a. brownies. Det hele virkede til et være et stort hit.
Til hovedretten lavede jeg bl.a. to forskellige chilimayoer; en middelstærk og en stærk-stærk. De blev spist til både pomfritterne og som dressing i burgerne, og de endte med at være virkelig gode. Det smarte ved at lave dem selv er, at man selv kan dosere chilien. Jeg kan nemlig godt lide stærk mad, men det må heller ikke være så stærkt, at munden bare brænder på mig. Mændene i huset synes dog omvendt ikke, at chili kan blive stærkt nok, så to forskellige chilimayoer synes som vejen frem for os.

Chilimayo

  • 250 ml ægte mayonnaise
  • 500 ml cremefraiche 18%
  • 1-2 spsk ketchup
  • 2-3 tsk chilisauce (vi er ret begejstrede for ChuChum, men alle chilisaucer kan vist bruges)
  • salt og peber
  • evt. 1-2 fed hvidløg, hvis man ønsker det

Rør først mayonnaise og cremefraiche sammen (jeg delte mængden i to mindre skåle), og tilsæt herefter alle de øvrige ingredienser.
Smag til undervejs, så du får præcis den chilistyrke du ønsker.

Server til enten pomfritter, som dressing i en burger, til sushi eller måske som dyppelse til fx grillspyd.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.