Forleden aften lavede vi de lækreste hvidløgsbrød på grillen, som jeg simpelthen bliver nødt til at dele med jer. Jeg var faldet over opskriften på foodtv.dk, og da vi ikke havde lyst til den helt store aftensmad endte vi med at lave en omgang af dem samt skære lidt melon og Serrano-skinke ud. Det blev virkelig godt.
Hvidløgsbrød på grill (6 store brød)
- 1/4 pakke gær
- 2 dl lunt vand
- 1 tsk salt
- 300 g hvedemel
- 3 fed hvidløg
- en håndfuld basilikumblade (eller evt. ramsløg)
- 3 spsk olivenolie
Først laves dejen. Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og hvedemel. Ælt det godt igennem, så du får en smidig dej, og lad den hæve lunt et par timer med et fugtigt klæde over skålen.
Imens forberedes hvidløg/krydderurte-olien, som enten finthakkes eller mortes og blandes i olien.
Når dejen er hævet færdigt, skal den deles i 6 stykker og formes til fladbrød.
Smid dem herefter på grillen og vend dem, når de er blevet let brunede på den ene side og begynder at puffe op. Smør nu din hvidløg/krydderurte-olie på brødene og grill dem færdige på den anden side.
Enkelt og lækkert!
***
Jennie Tronier