Græsk gyros er et slags pitabrød som er virkelig luftigt og lækkert, samt faktisk også nemt at lave.
Jeg kan huske fra mine tidigere Grækenlandsture, at jeg dengang spiste mange gyros, men herhjemme har det desværre ikke stået på mange af den slags, så da jeg for et par uger siden faldt over en opskrift hos mummum.dk besluttede jeg mig for at prøve det af.
I går rørte jeg en tzatziki sammen, så den også var klar til måltidet.
Gyros (ca. 6-8 stk.)
- 1 dl lunket vand
- 1 dl mælk
- 20 g gær
- 1 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
- 1 dl yoghurt natural
- 400-450 g hvedemel (erstat evt. noget med fuldkornsmel)
Bland vand, mælk og gær og tilsæt herefter salt, olie og yoghurt, og rør godt rundt.
Tilsæt herefter melet lidt efter lidt, og ælt til sidst dejen godt sammen.
Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
Hæld derefter dejen ud på et meldrysset bord, del dejen i 6-8 stk og ælt dem godt.
Rul hver enkelt klump dej ud til en cirkel, hvor højden skal være 0,4 – 0,5 cm.
Varm en pande op, kom lidt olie på og bag dine brød herpå.
De skal have ca. 1 minut på hver side, men pas på at panden ikke bliver for varm, så brødene bliver brændte i stedet for bagt indeni.
Tilbehør:
Kylling stegt i en krydderiblanding af hvidløg, salt, peber og oregano.
Salt
Agurk
Tomat
Rødløg
Frisk koriander
Tzatziki
Frisk limesaft
Vi endte med at spise brødene med fyldet ovenpå i stedet for indeni, men det smagte virkelig lækkert og er bestemt ikke sidste gang vi laver den ret.
***
Jennie Tronier