Glutenfri mazarinkage

Da vi holdt gourmetaften for nogle weekender siden med vores venner, valgte vi at lave en symfoni af flere forskellige ting til dessert. Vores tanke var, at desserten ikke skulle være for tung, hvorfor vi kom frem til tre mindre retter i én, som gerne måtte komplimentere hinanden godt. Vores valg faldt derfor til sidst på: En syltet citron med citronsorbet, en chokolademousse og et lille stk. kage.

Af kage var vi flere forskellige ideer igennem, men vi endte med en mazarinkage smurt med en lækker chokoladefrosting tilsat lidt friske bær. Og det var et rigtig godt bud på en ny yndlingskage, kan jeg godt afsløre. Den var svampet og lækker, men alligevel ikke for tung ovenpå to andre retter, så opskriften må have en god anbefaling herfra.
Opskriften er fundet hos cathrinebrandt.dk

Glutenfri mazarinkage (passer til en springform på 18 cm)

  • 200 g kogte afkølede kartofler (ca. 2 store kartofler)
  • 100 g mandler, blendet fint
  • 80 g blødt smør
  • 175 g sukker
  • 2 æg, delt i hvider og blommer
  • 125 g revet marcipan

Skræl og kog kartoflerne. Lad dem køle helt af og mos dem.
Tænd ovnen på 175 g (over/under-varme).
Blend mandlerne fint/semifint og riv marcipanen.

Kom det bløde smør og sukkeret i en skål og pisk det lyst og luftigt.
Kom én æggeblomme i sukkermassen ad gangen og pisk grundigt mellem hvert æg.
Tilsæt herefter mandelmel, kartofler og revet marcipan, og pisk til dejen er homogen.
Pisk æggehviderne stive og rør 1/3 af æggehviderne i dejen, hvorefter de sidste æggehvider forsigtigt vendes i.

Kom bagepapir i en springform og hæld dejen i.
Bag mazarinkagen i 35-40 min. til den er gylden og sat.

Hvis man ønsker en virkelig god chokoladefrosting på kagen, gøres følgende:

  • 50 g blødt smør
  • 125 g flourmelis
  • 50 g kakaopulver
  • 3 spsk mælk
  • 1 lille nip salt

Kom alle ingredienserne i en skål og pisk dem homogene.
Smør chokoladefrostingen på kagen, når den er helt afkølet.

NB!
Kagen kan sagtens bages dagen i forvejen, men chokoladefrostingen skal laves på dagen, hvor den skal serveres.
Hvis der er mere tilbage af kagen, når alle er mætte, kan den holde sig svampet og frisk i flere dage, men skal opbevares i køleskabet.

Jeg pyntede kagen med hakkede peanuts, sukkerperler og lidt glimmerstøv.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.