French toast

Jeg kan huske dengang jeg var på Galapagos på min 3-måneder lange Sydamerika-tur i år 1999 (eller deromkring), at vi hver morgen fik french toast. Vi boede på et stort skib, hvor en kok tilberedte mad til os både morgen, middag og aften (det lyder helt klart mere fancy end det var – behøver jeg sige mere, end at vi var backpackeres 😉), og altså hver morgen lavede kokken french toast til os. Det havde jeg aldrig smagt før.
Vi har derfor nok givet højlydt udtryk for vores begejstring. I hvert fald kom en ung amerikansk pige over til os og gav os opskriften, så vi selv kunne prøve at lave det senere. Hun fortalte, at de rimelig ofte fik det hjemme hos hende til morgenmad (hun var næsten helt træt af det) og at de enten spiste sirup over eller bacon/pølser til. Jeg kunne nu bedst lide dem helt plain.

I rigtig mange år derefter har jeg nok haft et ret rosenrødt forhold til banditterne, selvom jeg faktisk ikke selv har lavet dem særlig ofte, så da Max her til morgen spurgte om vi ikke skulle lave french toast til morgenmad, hoppede jeg straks med på ideen.

French toast (10 stk)

  • 10 skiver brød / toast
  • 5 æg
  • 5 spsk mælk
  • 10 spsk sukker
  • Smør til stegning
  • evt. kanel og vanille

Bland mælk og æg i en flad skål.
Vend brødet heri og steg herefter på panden, ikke for hurtigt, og drys med sukker samt evt. kanel og vanille.

Brødene kan spises som de er eller serveres med sirup eller bacon/pølser.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.