Forleden dag lavede jeg one pot thaisuppe til aftensmad, hvortil jeg også bagte et italiensk focacciabrød med rosmarin. Det blev super godt. God smag, sprød skorpe og blød midte. Helt som jeg havde håbet på.
Opskriften på focacciabrødet er fundet på foodtv.dk.
Focaccia rosmarin brød (jeg brugte en form på ca. 20×30 cm)
- 3 dl lunken vand
- 1/2 dl olivenolie
- 25 g gær
- 450-500 g Tipo 00 hvedemel
- 10 g flagesalt
- Topping: 1 håndfuld frisk rosmarin, 1 dl olivenolie og ekstra flagesalt
Bland vand og olie.
Tilsæt gær og rør indtil det er opløst.
Tilsæt langsomt mel og rør i ca. 10 min. til dejen er tilpas smidig. Jeg brugte en køkkenmaskine til dette.
Lad herefter dejen hæve i ca. 1,5 time.
Smør formen godt med olie og fordel dejen ud til kanterne, mens du bruger fingrene til at prikke huller rundt omkring.
Tilsæt herefter olie, salt og rosmarinstilke på toppen. Lad den efterhæve i 1 time.
Bages ved 225 grader i ca. 20-25 min.
***
Jennie Tronier