Flashback: Vores sidste ferie med huset bagpå

Forleden dag skrev jeg et indlæg om mine ønsker for vores kommende sommerferie, hvor vi ønsker at tage vores campingvogn bagpå og sætte kursen mod de varme lande. Dette har vi tidligere, med stor succes, gjort sammen med nogle venner, og mit indlæg forleden fik mig til at tænke en masse over den ferie for nogle år siden.
Jeg fik derfor lyst til at gå lidt nærmere omkring minderne på turen. So here it comes…

Dag 1-3: TYSKLAND

Vores tur startede med første stop i byen Soltau i Tyskland. Det er en hyggelig lille by 75 km syd for Hamburg, hvor forlystelsesparken Heidepark ligger meget tæt på. Vi havde hjemmefra bestilt et par overnatninger på Camping Auf dem Simpel, hvor vi fik en dobbeltplads med plads til begge campingvogne. Det var genialt.

IMG_0541

Turen derned tog ca. 9 timer i et roligt tempo og med tilpas pauser. Vi har ofte kørt på sommerferie i bil, hvor vi på næsten samme antal timer er kommet et godt stykke ned i Sydtyskland, men denne gang havde vi campingvognen bagpå, så tempoet var et andet, og det var faktisk helt fint. De fartglade mænd havde frygtet den langsommere kørsel en del, men også de nød bare det at komme afsted og ud på vejen.

I Soltau hyggede vi i vores vogne, spiste på campingpladsens restaurant, mænd og drenge cyklede ture, vi grillede ved vognen og vi var (selvfølgelig) i Heidepark. Vejret var godt med ca. 25 gr.

Forlystelsesparken er kæmpe stor med en masse sjove forlystelser til både store og små. Desværre var der en del andre besøgende i parken, så vi brugte meget tid på at stå i kø, faktisk måtte vi springe nogle af de helt store og populære forlystelser over pga. ventetiden, så vi blev enige om bagefter, at hvis vi skulle komme tilbage en dag, ville vi ofre de penge det kostede at købe en Express Butler, hvor køen kunne springes over.

IMG_0568

Fotos til blog

Fotos til blog-001

På 3.dagen forlod vi Soltau omkring frokosttid og satte kursen syd på. Vi endte med at køre i 11 timer, før vi besluttede at køre ind på en rasteplads og få lidt søvn. På det tidspunkt var vi nået et lille stykke forbi München.

Dag 4-5: ØSTRIG

Vores næste rigtige stop var i byen Döbriach ved Millstätter See i Østrig. Jeg havde fået anbefalet campingpladsen Burgstaller af en kollega, så selvom vi ikke havde booket den hjemmefra prøvede vi at køre derned og heldigvis var der plads til os. Vi fik to lidt små pladser overfor hinanden forholdsvis tæt på en toiletbygning, så det var perfekt.

IMG_0741

IMG_0746

Campingpladsen var helt genial, én af de allerbedste vi har været på nogensinde. Faciliteterne var rene og nymoderne med et twist (bl.a. havde en toiletbygning en rutschebane ud af bygningen fra 1.sal), stemningen var fantastisk og der skete en masse sjov for børnene. Dertil fik alle gæster mulighed for at komme gratis ind på en strand (med pool) ved søen, hvor der var mulighed for en masse forskellige forlystelser. Der var store rutschebaner ud i vandet, badebroer man kunne springe i vandet fra og mulighed for at leje vandcykler, prøve bananaboats, vandski, parasailing samt meget andet. Søen er en ferskvandssø, så vandet var så lækkert, samt vejret var omkring de 30 gr.

Vi brugte dagene på at slappe af, bade ved stranden eller ved poolen, og bare nyde livet. Hvis det ikke var fordi vi havde forhåndsbooket et par pladser i Kroatien var vi bestemt blevet på Burgstaller.

IMG_0719

IMG_0735

Dag 6-11: KROATIEN

Vores tredje stop var på campingpladsen Amarin nær Rovinj i Kroatien. Vi havde hjemmefra booket et par pladser i en hel uge, hvor vi fik plads ved siden af hinanden ret langt fra vandet og uden den store mulighed for skygge.

IMG_0759

Fotos til blog-001

IMG_0865

IMG_0939

Campingpladsen var ok, men vi var ikke så begejstrede som for Burgstaller, som vi lige kom fra, og stranden med saltvand var fyldt med store skarpe sten. Vejret var dog virkelig varmt, vi havde dage med over 40 gr., men uden mulighed for skygge var det til tider næsten uudholdeligt.

I Kroatien brugte vi dagene på at se byen Rovinj (en gammel hyggelig by, som oprindeligt var en ø tæt på kysten, men som i 1763 blev knyttet til fastlandet ved at fylde kanalerne imellem), byen Pula (en gammel hyggelig by, som huser Kroatiens største og bedst bevarede monument Pula Amfiteater fra det 1. århundrede), en skøn sejltur og ellers bare afslapning og diverse strandbesøg.

IMG_0797

Fotos til blog

IMG_0870

Fotos til blog

Vi valgte dog at køre fra Kroatien en dag før tid, da vi gerne ville tilbage til Østrig og da vi ikke var så begejstrede for vores campingplads. Kroatien er dog et utrolig lækkert ferieland, hvor der er mange muligheder for at se, smage og opleve til en forholdsvis billig penge. Fx kostede et restaurantbesøg ml 250 – 600 kr med alt inkl. for os fem og maden var virkelig lækker.

Dag 12-13: ØSTRIG

Tilbage i Østrig prøvede vi at få plads på campingpladsen Seecamp i Zell am See, som vi havde læst gode anmeldelser omkring, men de var desværre fyldt op, så i stedet kørte vi til den nærliggende plads Sportcamp Woferlgut. Og det var bestemt ikke dårligt heller.

IMG_1084

Vi fik to pladser med god plads omkring, hvor ungerne kunne løbe og lege uforstyrret, og det var fantastisk. Faciliteterne og stemningen var også virkelig god, og personalet var utrolig søde og hjælpsomme.

Desværre blev vi ringet op fra Danmark allerede tidligt næste morgen, at vi havde haft indbrud, så vi valgte at færdiggøre vores ferie og sætte kursen mod Danmark. Vi var ca. 14 timer om at køre hjem. En ret øv slutning på en ellers helt igennem fantastisk ferie.

LIDT OMKRING UDGIFTER

 • Overnatning på camping Auf dem Simple, 2 nætter = 505 kr
 • Heidepark indgang + frokost, 5 personer = 1350 kr
 • Overnatning på camping Burgstaller, 2 nætter = 915 kr
 • Vandaktiviteter på søen = 320 kr
 • Overnatning på camping Amarin, 6 nætter = 2525 kr
 • Gokarts + leje af segways + bådtur = 1540 kr
 • Overnatning på Sportcamp Woferlgut, 1 nat = 460 kr
 • Brændstof i alt = 5225 kr
 • Diverse vejafgifter = 505 kr
 • Færge hjem = 1200 kr
 • Dertil selvfølgelig diverse indkøb, restaurantbesøg og yderligere aktiviteter

Alt i alt var det en fantastisk ferie, hvor vi både fik oplevet noget og slappet af samt hygget med vores børn og venner. Vi gør det bestemt gerne igen 🙂

***
Jennie Tronier

One thought on “Flashback: Vores sidste ferie med huset bagpå

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.