Engelske muffins

Jeg har flere gange tidligere lavet engelske muffins til morgenmad herhjemme, men da det var ved at være flere måneder siden sidst, var ungerne begyndt at efterspørge dem igen. Jeg besluttede mig derfor for at stå tidligt op her til morgen og gå i gang med dejen, så vi alle kunne spise den gode morgenmadsspise sammen.

For dem der ikke kender engelske muffins er det en flad bolle som især spises i de engelsktalende lande. Det specielle ved dem er, at de bliver bagt på en pande og ikke som andre boller i en ovn. Derfor er konsistensen en smule anderledes end andre boller.

Vi spiser dem oftest herhjemme sammen med æg og bacon, som jeg selvfølgelig også lavede her til morgen.

Engelske muffins (8-10 stk.)

  • 2,5 dl mælk
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 500 g hvedemel
  • 25 g gær
  • lidt majsmel

Mælk og smør lunes i en lille gryde eller i mikroovnen, hvorefter gæren udblødes deri.
Tilsæt æg, salt, sukker og hvedemel og ælt det hele godt sammen, gerne i en røremaskine.

Stil dejen til hævning i 1 time.

Rul så dejen ud til en pølse og skær den i 8-10 stk, alt afhængig af ønsket størrelse.
Tryk bollerne let flade (ca. 1 cm) og drys med majsmel på begge sider af bollerne.

Lad nu bollerne efterhæve i 30 min.

Til sidst lægges bollerne på en middelvarm pande uden fedtstof i 5-7 min. på hver side indtil de er gyldenbrune.

Serveres enten med smør eller fx med æg og bacon.
Hvis man ønsker at riste dem indvendig, kan det anbefales at flække dem med en gaffel ved først at prikke med gaflen hele vejen rundt, hvorefter halvdelene vrides forsigtigt fra hinanden.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.