Det smukke juleklædte Tivoli

Vi var inviteret i Tivoli i dag, og heldigvis ville alle tre unger gerne med os. Jeg er, må jeg indrømme, altid lidt ambivalent omkring sådanne arrangementer pga. risikoen for mange mennesker (som er alt for stressende, synes jeg), men omvendt er Tivoli så hyggelig, især i december, med al julepynten og alle lysene, så vi gav det et forsøg alligevel. Ungerne er jo også ved at være nået en alder, hvor de ikke altid gider tage med os, men i dag valgte alle tre at tage med, og det var simpelthen så hyggeligt.

Tivoli er en forlystelsespark fra 1843, hvor Georg Carstensen med kongens tilladelse åbnede parken. Publikum var fra starten meget begejstrede for det elegante og eksotiske anlæg, og bl.a. H.C. Andersen var en ivrig og begejstret gæst.

Georg Carstensen var god til at finde på ideer til at opretholde publikums interesse.
Bl.a. opfandt han Tivolis æres garde Tivoli-Garden, som startede med, at de skulle stå til pynt for at give den rette stemning, men som hurtigt voksede til en af de bedste musikuddannelser for børn. Tivoli-Garden består stadig den dag i dag og er både for drenge og piger.
Allerede ved åbningen i 1843 havde Tivoli en rutschebane, et 7 sekunders gys, som vakte både begejstring og forargelse.

I 1994 åbnede Jul i Tivoli dørene for første gang. I starten var det kun en lille del af parken, som blev gjort juleklar, men det var hurtigt så stor en succes, at man i 1997 udvidede julesæsonen til hele parken.

Ungerne fik alle tre turpas og prøvede også en del forlystelser, selvom der nogle steder var ufattelig lang kø.

Hele plænen er under julesæsonen omdannet til små boder og stier, og der er virkelig kælet for detaljerne over det hele i parken. Virkelig, virkelig fint, synes jeg.

Da mørket sænkede sig over parken og alle lysene blev tændt, var der den fineste og hyggeligste stemning. Vi valgte derfor, inden vi satte kursen hjemad, at spadsere hele parken rundt, mens vi bl.a. spiste en omgang churros – det hører sig nemlig til en Tivolitur i vores lille familie.

Jeg kan dog kun sige, at på trods af alle de mange mennesker, så har vi haft en fantastisk hyggelig familiedag sammen.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.