Den perfekte (jule)-rødkålssalat

Vi er lige kommet hjem fra den skønneste julefrokost hos min far. Vi blev beriget med en masse fantastisk mad, med lidt flere gaver og med det dejligste selskab. Desværre er min svigerinde blevet syg, så hende måtte vi undvære, men min bror kom over med lille Regitze, og det var fantastisk. Det lille myr bliver jo større og større, og når vi ikke ser hende så ofte, kan man virkelig se hvordan hun vokser fra gang til gang.
Af gaver fik jeg i dag en smuk uldplaid fra Klippan og en 1 liters stålgryde fra Eva Trio (jeg er ovenud glad og tilfreds!), men det var egentlig ikke det, som jeg ville dele med jer i dag.

Derimod tænker jeg at fortælle lidt om den rødkålssalat som jeg laver hvert år til jul. Jeg synes nemlig godt, at julemaden kan blive lidt for tung og lidt for kraftig, så jeg laver altid en frisk rødkålssalat som tilbehør – udover alt det traditionelle juletilbehør selvfølgelig.

Denne salat fik jeg anbefalet af en tidligere kollega for snart en del år siden, så præcis hvor hun havde opskriften fra, ved jeg desværre ikke.

Rødkålssalat

  • 100 g valnøddekerner
  • 2 spsk flydende honning
  • 1 spsk smør
  • 1 nip groft salt
  • 1/2 fintsnittet rødkålshoved
  • 2-3 appelsiner
  • 1 granatæble
  • 1/4 dl æblecidereddike
  • 3 spsk flydende honning
  • 1 spsk olivenolie

Start med at riste valnøddekernerne på en tør, varm pande. Kom smør og honning på panden og krydr med salt. Lad det stege i ca. 2 min. til alle nødderne er fint karamelliserede, hvorefter de skal køles af.

Fjern herefter skallen på appelsinerne og skær dem i små mundrette stykker.
Åben granatæblet og frigør kernerne uden de hvide hinder.
Rør eddike, honning og olivenolie sammen, og vend rødkål og appelsiner i en skål med dressingen.

Anret til sidst rødkålssalaten med granatæblekerner og de karamelliserede valnødder.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.